Mačić zaglavio na vrućem limenom krovu: Spasili ga vatrogasci

Foto: emedjimurje.hr

U PONEDJELJAK oko 14,30 sati čakovečka je udruga Sklonište dobrote zaprimila poziv o mačiću koji je zaglavio na krovu, u žlijebu zgrade Offertissime u Čakovcu.

Dvije volonterke, koje nažalost nisu imale veće ljestve, uputile su se u grad da izvide situaciju. Pokušale su mačića prizvati na drugi kraj krova gdje bi ga mogle skinuti, no mačić je bio previše uplašen i nije se usudio pomaknuti.

Nakon mnogo pokušaja, čak i da ga namame hranom, ipak su odustale i nazvale 112 gdje su ih spojili s vatrogasnom službom.

Za 10 minuta stigla su vatrogasna kola, dovoljno velike ljestve i dva hrabra vatrogasca koji su pomogli skinuti mačića s krova. Udruga Sklonište dobrote zahvaljuje im na pomoći. Budući da su građani iz susjedstva potvrdili da mačić nije ničiji, već da je iz legla jedne divlje mačke koja luta naokolo, mačić je sada na skrbi Udruge.

Volonterke kažu da je bio jako dehidriran i da ga je pakleno sunčan dan na krovu iscrpio, no već nakon prvog zalogaja hrane i vode došao je k sebi. Nakon što još malčice naraste, tražiti će novi dom, piše portal emedjimurje.hr.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.