Američki olimpijac nakon mjesec dana i gomile birokracije uspio izvući štence iz Sočija

Foto: Twitter
Video: MSNBC

PRIJE nešto više od mjesec dana pisali smo o plemenitom olimpijcu Gusu Kenworthyju iz Colorada, koji se pod američkom zastavom u Sočiju natjecao u skijanju slobodnim stilom, točnije, u disciplini slopestyle.


Osim sportom, Kenworthy je u središte pažnje javnosti došao brigom o napuštenim štencima koje je pronašao u Sočiju. Na Twitter profilu objavio je fotografije s njima te najavio da će pokušati ishoditi njihov transport doma u SAD.

To mu je na kraju i uspjelo, ali uz brojne birokratske prepreke uslijed kojih je jedno štene uginulo. Organizacija Humane Society International svim se silama trudila psićima koji su čekali dolazak u SAD osigurati prikladan tretman i njegu, ali čekanje je trajalo predugo. Kako pišu strani mediji, ruske i austrijske vlasti otezale su s birokracijom i nisu pse prikladno tretirali pa je jedan od njih uginuo jer nije dobio potrebnu njegu na vrijeme.

Nakon tužnog gubitka, Kenworthy i njegov prijatelj koji mu je pomagao o organizaciji dolaska pasa u SAD, Robin Macdonald, ističu da su sretni što su uspjeli spasiti barem neke pse. Nadaju se da će se ljudi više angažirati oko spašavanja životinja te da će Rusija izgraditi skloništa i početi se dobro brinuti o psima lutalicama.

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economy

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.