5 netočnih mitova o malim psima

Foto: Shutterstock

VJEROJATNO ste dosad čuli dosta stvari o malim psima koje zapravo nisu istinite. Ne brinite, mi ćemo razbiti najčešće mitove i zablude o malim rasama pasa.

1. Svi mali psi su "lajavi"
 
Da, postoje određene pasmine čije je lajanje piskutavo i glasno. Ali, to ne znači da su svi mali psi "lajavci". Zapravo, neki mali psi ušli su na listu najtiših rasa. Važno je imati na umu da su sami vlasnici ponekad krivi za prekomjerno lajanje psa. Naime, vlasnici mogu nenamjerno ohrabriti svoje štence da laju, pridavajući im pažnju kada rade buku. 
 
2. Lakše je brinuti o malim nego o velikim psima
 
Ne dozvolite da vas njihova veličina zavara - mali psi mogu sa sobom nositi puno izazova. Naravno, male pse je lakše šetati i nositi. I da, oni uglavnom jedu manje nego veliki psi. Ali, ponekad je teže dresirati male pse. Plus, oni su skloniji stomatološkim problemima pa vlasnici moraju biti na oprezu. I da ne zaboravimo: i njima trebaju pravilni treninzi i socijalizacija.
 
3. Mali psi su "modni dodatak"
 
Iako su neki psi odgajani da se mogu nositi ili držati u krilu, to ćete teško postići s npr. Jack Russell terijerom. I samo zato što se neki mali psi savršeno uklapaju u torbicu za nošenje pasa, ne znači da se žele nositi cijelo vrijeme, ili uopće. Mnogi mali psi bi radije hodali.

4. Malim psima nije potrebna vježba
 
Nemojte podcjenjivati brzinu, hitrost i građu malih pasa. Mnogi mali psi su podjednako energični kao i njihovi veći kolege. Također, mali psi mogu biti i odlični partneri za trčanje ili planinarenje.
 
5. Mali psi nisu dovoljno "muževni"
 
Što god to značilo. Možda izgleda suludo, ali i dalje postoje ljudi koji vjeruju da mali psi ne odgovaraju muškarcima. Svaki pas je vjeran i dobar pratilac i muškarcima i ženama, vrijedan poštovanja koje zaslužuje.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.