Četiri razloga zašto Ribe ne podnose nepravdu

*Horoskopske preporuke i savjete ne treba shvaćati naročito ozbiljno, a za sve indikacije i nuspojave obratite se obližnjem znanstveniku.

NIJE strano razmišljati o svijetu punom pozitivnih stvari. Međutim, tome se ne smijemo previše prepustiti jer bismo vrlo lako mogli dobiti težak udarac realnosti. Ribe, kao poznati sanjari, često se dovode u situacije koje smatraju idealnima, no pogledom na pravu sliku dobivaju uvid u svijet pun nepravdi koje ih teško pogađaju. A zašto Ribe toliko pate kad je nepravda u pitanju, govore nam ova četiri razloga.

Emotivna dubina

Ribe su poznate po svojoj sposobnosti da osjete emocionalne struje koje mnogi drugi ne mogu. Njihova prirodna empatija čini nepravdu osobnom i bolnom na način koji drugi možda ne razumiju. Kada Ribe vide nepravdu, to ih jako pogađa i često osjećaju potrebu suprotstaviti joj se.

Idealizam i mašta

Često gledaju na svijet kroz ružičaste naočale, zamišljajući kako bi on mogao - i trebao - izgledati. Ta vizija idealnog svijeta čini stvarnost nepravde još nepodnošljivijom. Nepravda je u suprotnosti s njihovom idealiziranom slikom svijeta i pokreće ih na akciju.

Pomaganje drugima

One su po prirodi nastrojene prema pomaganju drugima. Često se osjećaju kao da imaju svrhu u ispravljanju pogrešaka i donošenju ravnoteže. Nepravda koju vide u svijetu jednostavno je nešto protiv čega ne mogu i neće ostati ravnodušni.

Osjećaj povezanosti

Povezanost je jedan od karakterističnih i urođenih osjećaja Riba te im omogućuje da se lako povežu s osobama oko sebe. Nepravda, učinjena jednoj ili više osoba, za njih odjekuje na globalnoj razini. One vide širu sliku i shvaćaju da je borba protiv nepravde bitna ne samo za jednog ili više pojedinaca, već i za čovječanstvo kao cjelinu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.