Želite brz, a ukusan nedjeljni ručak? Napravite ovaj ruski klasik na drugačiji način

Foto: Shutterstock

SIGURNO ste čuli za jelo Beef Stroganoff, klasično rusko jelo koje se sastoji od nježnih komadića govedine u bogatom kremastom umaku na bazi kiselog vrhnja, senfa i temeljca. Ime ovog jela dolazi od ruske plemićke obitelji Stroganov, a prvobitni recept datira još iz 19. stoljeća. 

Tradicionalno se priprema s govedinom koja se brzo prži na visokoj temperaturi, a zatim se obogaćuje gljivama, lukom i vrhnjem za kuhanje. Jelo je poznato po svojoj kremastoj teksturi i bogatstvu okusa, a obično se poslužuje uz priloge poput riže, njoka ili tjestenine.

Kroz godine, različite varijacije ovog jela postale su popularne širom svijeta, no osnovna kombinacija mesa, gljiva i vrhnja ostala je nepromijenjena. A jedna od najpopularnijih varijacija na temu svakako je pileći Stroganoff, koji predstavlja odličan izbor za one koji žele laganiji, a jednako ukusan obrok. 

Pileći Stroganoff – ukusan obrok za cijelu obitelj

Pileće meso odlično upija kremasti umak od kisele vrhnja i gljiva, stvarajući bogatstvo okusa koje zadovoljava svačije nepce, a ovo je idealan izbor za nedjeljni ručak. Kako bi vam ovo jelo ispalo što finije i zaslužilo mjesto na nedjeljnom stolu, evo nekoliko savjeta.

Prvo, ako preferirate pileća prsa, odaberite njih, no za dodatnu sočnost, preporučujemo da odaberete otkoštene batke i zabatke, jer su mekši i sočniji od pilećih prsa. Osim osnovnih začina poput soli i papra, dodajte i malo češnjaka i luka u granulama, te mljevene paprike i kajenskog papra za dublji okus samog jela.

Odaberite svježe šampinjone ili vrganje, jer svježe gljive podižu aromu jela, a jelo poslužite uz priloge po želji - i njoki i riža, ali i kuhani široki rezanci sjajno idu uz ovo jelo. Brzi recept sa sastojcima za šest osoba pronađite ovdje.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.