Bomba od doručka nakon kojeg nećete misliti na ručak. Jennifer Aniston preporučuje

Foto: Shutterstock

Ove sam školske godine pripremu doručka prepustila svojoj kćeri, srednjoškolki Lucy. Nakon što je usavršila pripremu kajgane, poželjela je isprobati nešto novo pa smo inspiraciju potražile u novoj dječjoj kuharici Jennifer Aniston, "Cook with Clydeo".

Kuharica, pisana iz perspektive njezinog animiranog psa Clydea, puna je jednostavnih recepata koji su se svidjeli i mojoj tinejdžerici. Budući da se slažemo kako je sve ukusnije s malo sira i umotano u tortilju, odluka je pala na doručak quesadille, piše The Kitchn.

>> Tortilja omlet

Kako pripremiti doručak quesadillu Jennifer Aniston

Ovaj recept nas je privukao jer spaja dva omiljena jela - kajganu i quesadille. Postupak je jednostavan. Prvo na srednje jakoj vatri zagrijte nauljenu tavu s neprijanjajućim dnom. Dok se tava grije, vilicom umutite jedno jaje. Izlijte jaje na tavu i nagnite je kako bi se ravnomjerno rasporedilo. Pospite svježe mljevenim paprom i malo naribanog sira, a zatim na vrh stavite tortilju.

Tankom lopaticom odvojite rubove jaja pa sve zajedno preokrenite. Dodajte još sira i mrvljenu slaninu pa preklopite tortilju na pola. Pecite sa svake strane oko minutu, dok lagano ne porumeni, i poslužite uz umake po želji, poput pico de galla, guacamolea ili kiselog vrhnja.

Naša iskrena recenzija

Prvi pokušaj bio je pomalo razočaravajuć. Tava i tortilja bile su prevelike, pa omjer nadjeva nije bio dobar. U žurbi nismo pustile jaje da se dovoljno stisne, što je rezultiralo neuspješnim okretanjem. Ipak, Lucy je sve pojela i okus joj se svidio, pa smo znale što trebamo promijeniti.

Već drugi, treći i četvrti put rezultat je bio fantastičan. Koristile smo najmanju tavu koju imamo i manju pšeničnu tortilju. Lucy je pazila da se tava dobro zagrije prije dodavanja jaja i usavršila je tehniku okretanja. Dobila je doručak kakvom se nadala: jaje je bilo nježno i lagano poput savršenog omleta, a iz prepečene tortilje cijedio se rastopljeni sir.

Tri savjeta za savršenu quesadillu

Kako bi i vama uspjela iz prve, donosimo tri ključna savjeta. Prvo, koristite manju tavu, promjera oko 20 cm. Iako originalni recept predlaže veću, u manjoj se jedno jaje neće previše razliti, lakše ćete ga okrenuti i nećete ga prepeći. Drugo, birajte manje tortilje, promjera oko 15 cm, jer ćete tako postići bolji omjer nadjeva i tijesta.

Na kraju, ne komplicirajte. Recept uključuje slaninu, no njezina priprema radnim danom ujutro nije praktična. Quesadilla je odlična i samo s jajima i sirom, a po želji uvijek možete dodati povrće ili druge dodatke koje volite.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.