Zaboravite sve što znate o toplom sendviču: Ovaj jesenski recept je hit

Foto: Shutterstock

S DOLASKOM svježijih jesenskih dana, malo što pruža utjehu kao topli sendvič sa sirom, idealan za ručak, večeru, a zašto ne i doručak. Riječ je o jednostavnom, zasitnom i ukusnom klasiku koji ne zahtijeva puno truda, piše The Kitchn.

Iako se uvijek možete držati provjerenih, klasičnih listića sira, ponekad je zabavno eksperimentirati i dodati malo šarma ovom skromnom jelu. Kombinacije poput sira Brie i kruške ili cheddara s tartufima mogu biti odlične, no ove jeseni otkriven je novi favorit koji topli sendvič podiže na sasvim novu razinu - karamelizirane smokve.

Smokve su upravo sada u punoj sezoni, stoga je idealno vrijeme da na tržnici potražite ovo slasno voće. Spoj smokava i sira dobro je poznat i omiljen - džem od smokava neizostavan je dio svake dobre plate s narescima - pa se dodavanje svježih smokava u topli sendvič čini kao logičan i savršen korak.

Priprema je brza i jednostavna

Postupak je vrlo jednostavan. Dvije do tri smokve prerežite na pola i stavite ih na tavu, s prerezanom stranom prema dolje. Pecite ih nekoliko minuta, sve dok ne poprime zlatnu boju, a njihovi prirodni šećeri se ne karameliziraju. Nakon toga ih okrenite i kratko zapecite s druge strane dok ne postanu mekane i savitljive.

Zatim na krišku kruha s kiselim tijestom složite nekoliko kriški omiljenog sira poput cheddara, no poslužit će bilo koji zreli, oštriji sir. Preko sira posložite pripremljene smokve i preklopite drugom kriškom kruha.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.