S DOLASKOM hladnijih dana, malo što grije kao tanjur tople, krepke juhe. Bilo da se radi o bogatoj krem juhi od sezonskog povrća, bistrom klasiku koji liječi dušu ili starinskom receptu koji budi uspomene, juha je uvijek savršen izbor za cjelovit i hranjiv obrok. Prikupili smo šest fantastičnih recepata koji će vas ugrijati i oduševiti - od raskošne juhe od bundeve do tradicionalne prežgane juhe. Pronađite svog favorita i uživajte u okusima jeseni.
Prava kraljica jeseni, ova krem juha od bundeve osvaja svojom baršunastom teksturom i bogatim okusom. Tajna je u pečenom povrću - bundevi, rajčicama i luku - koje prije miksanja razvije duboke, slatkaste arome. Dodatak kokosovog mlijeka daje joj egzotičnu notu i čini je neodoljivo kremastom. Cijeli recept je ovdje.
Ova neobična, ali iznimno ukusna kombinacija spaja zemljanu notu krumpira i slatkasti okus boba. Ono što je čini posebnom je dodatak svježe mente, koja cijelom jelu daje nevjerojatnu svježinu i lakoću. Idealna je za one koji žele isprobati nešto novo i drugačije. Recept pronađite ovdje.
Elegantna i profinjena, ova juha savršen je uvod u svečani ručak ili ugodnu jesensku večeru. Slatkoća pečenih kestena savršeno se nadopunjuje s blagim okusom poriluka, stvarajući harmoničnu i krepku juhu koja će vas oduševiti na prvu žlicu. Recept za juhu je ovdje.
Poznata i kao ajnpren juha, ovo je jelo koje mnoge vraća u djetinjstvo. Radi se o skromnom, ali iznimno utješnom receptu koji se priprema od svega nekoliko osnovnih sastojaka. Idealna je za dane kada vam treba nešto brzo, toplo i poznato, a recept pronađite ovdje.
Za sve ljubitelje gljiva, ova krem juha je apsolutni pogodak. Intenzivan, bogat i aromatičan okus vrganja pretvoren je u baršunastu juhu koja grije i ispunjava. Poslužena s prepečenim kruhom, može biti i samostalan, laganiji obrok, a cijeli recept je ovdje.
Nema do klasične domaće pileće juhe. Ovaj recept, koji dolazi iz kuhinje restorana s Michelinovom preporukom, jamči bogat i pun okus pravog temeljca. Sporo kuhanje ključ je za izvlačenje svih aroma iz mesa i povrća, a rezultat je juha koja liječi i tijelo i dušu. Recept je ovdje.