Jedan sastojak vašoj će riži dati puno bolji okus, probajte već danas

Foto: Shutterstock

VEĆINA ljudi rižu kuha samo u vodi, dodajući tek prstohvat soli za okus. No, postoji puno bolji način za pripremu savršeno ukusne riže, a tajna nije u soli, piše Mirror.

Andrea Vaughan, osnivačica portala Homemade for Elle, tvrdi da je kuhanje riže u običnoj vodi pogreška. Iako upute na pakiranju najčešće savjetuju upravo to, ona otkriva svoju "malu tajnu" za pripremu riže koja će oduševiti sve - kuhanje riže u pilećem temeljcu.

Ovaj jednostavan dodatak, koji mnogi već imaju u kuhinji, riži daje znatno bogatiji okus zahvaljujući začinima i bilju koje temeljac sadrži. Postupak je nevjerojatno jednostavan: u vodu s rižom samo dodajte pileću kocku. Nakon toga, rižu kuhajte kao i obično, pazeći da se ne zalijepi za dno posude.

Postupak pripreme

Za početak, željenu količinu riže isperite pod vodom i stavite u lonac. Prelijte vodom, stavite na najjaču vatru i pričekajte da proključa. Zatim u vodu dodajte kocku pilećeg temeljca i miješajte dok se potpuno ne otopi. Smanjite vatru, poklopite lonac i pustite da se riža kuha 15 do 20 minuta, odnosno dok ne upije svu tekućinu.

Ako pri ruci nemate pileći temeljac, ne brinite. Sličan efekt možete postići i dodavanjem drugih svakodnevnih namirnica poput maslaca, mljevenog češnjaka ili ružmarina, koji će također obogatiti okus vaše riže.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.