Za mnoge je savršeno poširano jaje na prepečenom tostu s maslacem omiljen doručak. Iako je riječ o zdravom i ukusnom doručku, tijekom pripreme često nešto pođe po zlu, što može pokvariti početak dana, piše Mirror.
>> Cijelo vrijeme pogrešno pržimo jaja? Ovaj je način puno zdraviji
Većina se pri poširanju jaja oslanja na klasičnu metodu razbijanja ljuske i spuštanja jajeta u kipuću vodu. Čak i ako taj korak prođe bez raspadanja jajeta u loncu, slijedi izazov vađenja, pri čemu je krhke bjelanjke lako oštetiti.
U podcastu "We're Not Getting Any Younger", poznati chef Tom Kerridge otkrio je svoju metodu za pripremu savršenih poširanih jaja na klasičan način. On započinje nježnim miješanjem vode, tik prije vrenja, i to s pomoću žlice kako bi stvorio vrtlog.
Zatim je podijelio svoju tehniku: "Koristeći malu šalicu za kavu, dodajte malo bijelog vinskog octa ili destiliranog sladnog octa, a zatim razbijte jaje u šalicu s octom. Zatim izlijte jaje iz šalice u miješanu vodu - to pomaže jajetu da zadrži svoj oblik", kaže.
>> Tajna savršenih jaja na oko: Tri kuhara otkrila ključan sastojak, imate ga u kuhinji