Jedinstveno gastronomsko putovanje započinje u restoranu Argante 8. svibnja, kada se održava prva u nizu gourmet večeri koja će, kroz spoj vrhunske hrane i vina, gostima pružiti iskustvo za pamćenje. Tema premijerne večere je – Slavonija.
Kroz šest pomno osmišljenih sljedova, Chef Matija Balent reinterpretirat će tradicionalne slavonske specijalitete u modernom izdanju, dok će najbolja vina slavonskih podruma nadopuniti svaki tanjur i priču koju nosi. Svaki slijed bit će predstavljen gostima uz stručnu prezentaciju hrane i vina od strane Vinologa - renomiranog proizvođača i distributera vina, čime će ovo iskustvo prerasti u pravu malu školu okusa, mirisa i vinskih priča.
"Želja nam je prenijeti duh Slavonije na moderan način, kroz tanjur i čašu. Svako jelo nosi priču o tradiciji, ali ispričanu suvremenim jezikom fine gastronomije", ističe Chef Matija Balent, kreator jelovnika večeri.
Večer počinje u 19 sati, a kroz predviđena dva sata goste očekuje prava slavonska rapsodija – od prvog zalogaja do posljednje kapi vina.
Večer započinje amuse boucheom – slavonskim uštipkom s kulenom na kremi od vrhnja, uz kojeg će se posluživati svježe i elegantno Lectus pjenušavo vino, savršeno za otvaranje večeri.
Hladno predjelo donosi žličnjak od čvarka s pečenom paprikom mariniranom u šljivovici, a njegovi intenzivni okusi skladno će se pratiti uz čistu i izražajnu Graševinu Ivana Buhača, jedno od najpoznatijih bijelih vina Slavonije.
U toplom predjelu, Chef Balent donosi slavonske tačkrle punjene goveđim repom na kremi od bundeve s mileramom. Bogatstvo okusa ovog jela savršeno će zaokružiti Syrah vinarije Jakob, robustan i aromatičan izbor.
Za prvo glavno jelo, na tanjuru će se naći nježni file grgeča na kremi od kukuruza, a uz njega će se točiti profinjeni Eclat Chardonnay, koji će dodatno naglasiti delikatnost riječnih okusa.
Drugo glavno jelo predstavlja moćno slavonsko nasljeđe – file crne slavonske svinje s džemom od luka. Uz ovo raskošno mesno jelo poslužit će se bogati Krauthaker Mercs koji odlično prati sočnost i aromatičnost svinjetine.
Za kraj večeri dolazi pravi slavonski klasik – okruglica od šljiva s umakom od vanilije. Ovo slatko finale uparit će se s aromatičnim i raskošnim Tramincem Iločkih podruma, vinom koje svojim mirisima ruže savršeno zaokružuje priču.
"Odabrali smo vina koja najbolje predstavljaju Slavoniju – od osvježavajućih pjenušaca do raskošnih crvenih vina i aromatičnih desertnih klasika“, poručuje Vinologov specijalist za vina Danijel Stipanić.
"Gourmet večeri u Arganteu zamišljene su kao iskustvo – ne da samo kušamo, nego i upoznamo regije, vinare i priče koje stoje iza svakog gutljaja i zalogaja", dodaje voditelj restorana Argante.
Ova gourmet večer namijenjena je svima koji žele više od obične večere – iskustvo koje spaja gastronomiju, enologiju i kulturnu priču Slavonije.
Cijena večere po osobi iznosi 50 €, a uključuje šest sljedova, sljubljivanje s vinima, prezentacije sommeliera i rezervaciju mjesta. Broj mjesta je ograničen, kako bi atmosfera ostala intimna, a doživljaj svakog gosta potpun.
Ako volite vrhunsku hranu, cijenite dobra vina i uživate u pričama koje stoje iza svakog zalogaja i gutljaja, Gourmet večeri u restoranu Argante su događaj koji ne želite propustiti.
Rezervacije i više informacija:
Tel: +385 (0)1 2041 140
E-mail: argante@antunovic.hr