MALO JE toga što može nadmašiti miris i okus svježe pečenih domaćih kiflica. Bilo da ih volite prazne, slane ili slatke, mekane kao oblak ili hrskave i lisnate, kiflice su pecivo koje svi obožavaju. Idealne su za doručak uz šalicu mlijeka ili jogurta, kao ukusna užina, za dječje rođendane ili druženja s prijateljima. Kako bismo vam olakšali potragu za onim savršenim receptom, prikupili smo pet fantastičnih recepata za kiflice koje uvijek uspijevaju i nestaju s tanjura u trenu.
Ove predivne, zlatne lisnate kiflice podsjećaju na one iz bakine bilježnice. Tajna njihove posebne teksture krije se u premazivanju tijesta naribanim zamrznutim maslacem, što im daje savršenu lisnatu strukturu. Idealne su za nedjeljno jutro ili bilo koju prigodu kada se želite počastiti nečim zaista posebnim. Cijeli recept je ovdje.
Klasik koji nikad ne izlazi iz mode - mekane i mirisne puter kiflice punjene šunkom i sirom. Ovaj recept jamči peciva koja su iznutra nevjerojatno mekana i sočna, a izvana imaju finu, zlatnu koricu. Savršen su izbor za doručak, večeru ili kao slani zalogaj na bilo kojoj proslavi, a recept pronađite ovdje.
Za sve ljubitelje kukuruznog kruha i peciva, ove kiflice su pun pogodak. Kukuruzno brašno daje im predivnu žutu boju, lagano slatkast okus i specifičnu, pomalo rustikalnu teksturu. Brzo se i lako pripremaju, a možete ih ostaviti prazne ili puniti sirom, šunkom ili nekim drugim slanim nadjevom. Recept je ovdje.
Ako tražite recept za najmekše kiflice ikad, isprobajte ove koje svojom teksturom podsjećaju na kroasane. Priprema uključuje premazivanje slojeva tijesta maslacem, što rezultira nevjerojatno mekanim i prozračnim pecivom koje se topi u ustima. Možete ih puniti ili ostaviti prazne, jednako su božanstvene, a recept ćete pronaći ovdje.
Ovaj recept donosi moderan zaokret za sve one koji peku s prirodnim kvascem (starterom). Jogurt tijestu daje posebnu mekoću i blagu kiselost, a duga fermentacija u hladnjaku razvija bogatstvo okusa. Rezultat su kiflice predivne arome i teksture koje će oduševiti sve ljubitelje sourdough peciva. Recept je ovdje.