Osvojila nas je salata gotova za 5 minuta. Odlična za brzi ručak ili uz roštilj

Foto: Shutterstock

KUKURUZ je jedna od osnovnih namirnica u meksičkoj kuhinji i stoljećima se koristi u raznim jelima – od tacosa i tamalesa do salata i umaka. Inspiraciju za ovu salatu lako je pronaći upravo u toj kuhinji, gdje se slatki kukuruz često kombinira s povrćem, začinima i kremastim preljevima.

Iako je jednostavna, ova salata je punog okusa i savršeno se uklapa kao prilog uz meso s roštilja. Još bolja stvar – gotova je za svega 5 minuta, što je čini idealnim izborom kada vam treba nešto brzo, lagano i osvježavajuće.

Potrebni sastojci

  • kukuruz iz konzerve
  • crvena paprika (po želji)
  • ljute papričice (po želji)
  • pola luka
  • mljeveni čili
  • kiselo vrhnje
  • majoneza
  • ribani sir mozzarella
  • grančica svježeg peršina
  • sok pola limuna

Kako se priprema

Sve sastojke (kukuruz, papriku, luk, ljutu papričicu, kiselo vrhnje i majonezu) dobro izmiješajte u velikoj posudi. Zatim dodajte začine, mljevenu papriku i mljeveni čili, pa ponovno promiješajte. Na kraju pospite nasjeckani svježi peršin, prelijte limunovim sokom i po želji dodajte ribani sir mozzarella. Salata je spremna za posluživanje.

Detaljan recept pronađite ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.