USKRSNI ručak prilika je da se cijela obitelj okupi uz svečanu blagdansku trpezu, a osim nezaobilazne šunke i drugih uskrsnih namirnica, za ručak se često poslužuje i meso, poput janjetine, odojka ili piletine. U nastavku donosimo nekoliko recepata za ukusan uskrsni ručak, bilo da se držite tradicije ili želite unijeti nešto novo na svoj blagdanski stol.
"Savršeno pečena janjetina je pravo remek-djelo, a u ovom se receptu odlučujem za janjeću koljenicu, začinjenu s češnjakom i ružmarinom, što janjetini jamči sočnost i pun okus", piše Jamie Oliver u svojoj kuharici. Cijeli recept pronađite ovdje.
Svinjski kare u komadu je izvrstan odabir za pečenje, a ovaj će recept proizvesti sočno i ravnomjerno pečeno meso okruženo savršeno hrskavom kožicom. Cijeli recept za svinjsko pečenje je ovdje.
Nakon pečenja kotleti su hrskavi s vanjske strane, a sočni i mekani iznutra. Poslužite ih uz prilog po želji i sezonsku salatu i bit će idealan ručak za Uskrs za cijelu obitelj. Cijeli recept je ovdje.
Ovaj recept za pečeno pile punjeno nadjevom od gljiva slavnog kuhara Jamieja Olivera izvrstan je način da pečenom piletu podarite malo dodatnog okusa i raznolikosti. Nije zahtjevan i bez problema ga mogu isprobati i kuhari početnici. Recept je ovdje.
Mekano i sočno meso s hrskavom kožicom posluženo je uz hrskavo povrće i umak kojemu je baza sok od pečenja mesa. Ovaj recept je naš prijedlog za blagdanski stol, a cijeli recept pronađite ovdje.
Pečeni janjeći but začinjen finim travama prema jednostavnom receptu slavne chefice Nigelle Lawson napravite već ovog Uskrsa. Cijeli recept za ovo sočno jelo pronađite ovdje.