Najbolja variva za jesen - 8 recepata za jela koja svi vole

Foto: Shutterstock

S DOLASKOM jeseni i hladnijih dana, na našim se jelovnicima sve češće nalaze topla i okrepljujuća jela na žlicu. Variva, guste juhe i gulaši ne samo da nas griju, već nas svojim bogatim okusima i mirisima vraćaju u djetinjstvo. Priprema ovih jela često je jednostavna, a rezultat je uvijek zasitan i ukusan obrok koji će nahraniti cijelu obitelj. Donosimo vam osam sjajnih recepata za jela koja su savršen izbor za ručak ili večeru.

Toskanska juha od graha

Ova ukusna i gusta juha samo je jedna od verzija poznate toskanske juhe, a odlična je i dan nakon što ste je skuhali, potrebno ju je samo podgrijati. Prepuna je povrća i graha, a poseban okus daje joj hrskava slanina.

Vrijeme pripreme je oko 30 minuta, a recept je vrlo jednostavan. Ključni sastojci su grah, kelj, mrkva i, za potpuni doživljaj, prepržena slanina.

Pogledajte recept

Varivo od hokaido tikve i ječma

Jesen je nezamisliva bez jela s bundevom, a ovo varivo s hokaido tikvom prava je riznica okrjepe i zdravlja. Obogaćeno je ječmom, slanutkom i dimljenim mesom, što ga čini izuzetno zasitnim i hranjivim. Ako preferirate bezmesnu varijantu, jednostavno izostavite meso i koristite povrtni temeljac.

Za pripremu ovog variva trebat će vam oko 50 minuta. Recept je jednostavan, a glavni sastojci su hokaido tikva, ječam i slanutak.

Pogledajte recept

Gulaš od krumpira

Jednostavan, jeftin i nevjerojatno ukusan, gulaš od krumpira idealan je ručak za hladne dane kada nemate puno vremena. Brzo se sprema, a rezultat je gusto i aromatično jelo koje će vas ugrijati i zasititi.

Ovaj gulaš gotov je za otprilike 45 minuta i vrlo je jednostavan za pripremu. Osnovu čine krumpir, mrkva i grašak.

Pogledajte recept

Varivo od ječma

Fino, toplo i zasitno, varivo od ječma klasik je koji nikad ne izlazi iz mode. Možete ga pripremiti u kombinaciji namirnica koja vam je najdraža, a ova verzija s krumpirom, mrkvom i suhom slaninom jamči bogatstvo okusa.

Vrijeme pripreme je 50 minuta, a složenost je niska. Glavni sastojci su ječam, suha slanina, krumpir i mrkva.

Pogledajte recept

Varivo od mahuna

Pravo bogatstvo okusa na jednom tanjuru! Ovo fino varivo od mahuna s obiljem povrća i junetinom koja se topi u ustima jedan je od onih recepata koji nas podsjećaju na bakinu kuhinju. Iako se kuha nešto duže, trud se itekako isplati.

Priprema traje oko 3 i pol sata zbog dugog kuhanja mesa, no sam postupak je jednostavan. Ključni sastojci su mahune, junetina i krumpir.

Pogledajte recept

Gusto varivo od poriluka

Mirisno i utješno varivo koje će vas odmah vratiti u djetinjstvo. Jednostavno je za pripremu, potreban vam je samo jedan lonac i nekoliko osnovnih sastojaka za ovo gusto i kremasto jelo koje će se svidjeti svima.

Za pripremu je potrebno oko 70 minuta, a recept je lak. Glavne namirnice su poriluk, krumpir i mrkva.

Pogledajte recept

Ričet

Kombinacija graha i ječma uz dodatak suhog mesa najbolje nas grije kad padnu temperature. Ričet je starinsko jelo koje je zasitno, hranjivo i, kao svako dobro varivo, još je ukusnije dan nakon kuhanja.

Za pripremu ovog klasika trebat će vam oko dva sata. Recept je jednostavan, a glavni sastojci su grah, ječam i suho meso.

Pogledajte recept

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.