Mario Mandarić, bivši chef i suvlasnik zagrebačkog restorana Noel, u potpunosti se povukao iz restorana - i vlasnički i operativno. Podsjetimo, Noel je 2019. godine, u vrijeme kada je kuhao chef Goran Kočiš, osvojio Michelinovu zvjezdicu te dugo bio jedini zagrebački restoran s tim priznanjem.
U razgovoru za portal Dobra Hrana, Mandarić je potvrdio da više nije dio Noela ni kao vlasnik ni kao chef. "Noel mi već duže vrijeme nije primarni izvor prihoda. Restoran ide u novom smjeru, a mene isključivo zanima fine dining. Želim i više vremena posvetiti obitelji", rekao je.
Dodao je i kako je upravo on u jednom od najtežih trenutaka pronašao investitore i time spasio restoran od zatvaranja, no naglašava da danas iza jela koja se poslužuju u Noelu više ne stoji.
Podsjetimo, nakon odlaska Ivana Juga i Jurice Novaka, Mandarić je nastavio raditi u Noelu, ali je kasnije odlučio prodati svoj vlasnički udio, zadržavši ulogu glavnog chefa. Ipak, s obzirom na brojne projekte kojima se paralelno bavi, već tada su se postavljala pitanja o njegovom dugoročnom ostanku u restoranu.
>> Mario Mandarić u Zagrebu otvara bistro, s francuskom hranom i pristupačnim cijenama
Mandarić danas vodi vlastitu konzultantsku tvrtku specijaliziranu za razvoj korporativnih gastronomskih koncepata, a stoji i iza Bistroa 96, koji opisuje kao prostor osobne slobode i mjesto u kojem i sam najradije jede.