Najsočnija štrudla s trešnjama koju ćete ikada probati, ovaj recept morate zapisati

Foto: Shutterstock

ŠTRUDLA s trešnjama je jedan od onih klasičnih kolača koji mirisom i okusom vraća u djetinjstvo. Hrskava, zlatno-pečena kora skriva sočan nadjev od svježih, kiselkastih trešanja koje savršeno balansiraju slatkoću, a ova slastica posebno je omiljena u ljetnim mjesecima.

U nadjev obično idu trešnje, koje se pomiješaju sa šećerom i malo griza, a u nastavku donosimo recept za štrudlu u koju ide i jogurt, pa je tako još sočnija i ukusnija. Jogurt i griz čine ju laganom, a okus trešanja daje joj osvježavajuću notu.

Potrebni sastojci

Za ovu štrudlu ne treba vam previše sastojaka, posebno ako koristite kupovno tijesto za savijače i ne radite ga "od nule". Trebat će vam:

  • jaja
  • tekući jogurt
  • ulje
  • šećer
  • griz
  • prašak za pecivo
  • vanilin šećer
  • trešnje
  • tijesto za savijače.

Kako se radi

Izmiksajte jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte ulje pa kratko promiksajte. Dodajte jogurt pa opet promiksajte da se sve sjedini. Postepeno dodajte griz i prašak za pecivo. Gotovu smjesu poklopite i ostavite sa strane da se odmara pola sata kako bi smjesa postala malo gušća.

Trešnje očistite od koštica, a po želji ih možete i prepoloviti. Za preljev pjenjačom izlupajte jaje sa šećerom i vanilin šećerom pa dodajte jogurt i dobro promiješajte. Uzimajte po dva lista - po površini listova premažite nadjev od griza pa preko njega ravnomjerno rasporedite trešnje. Vanjske rubove preklopite prema unutra, pa zarolajte. Postupak ponavljajte za svih 5 listova.

Štrudle slažite u lim na papir za pečenje jednu do druge. Prelijte pripremljenim preljevom od jogurta i jaja i pecite u pećnici zagrijanoj na 175°C 30 minuta. Štrudlu možete jesti i toplu i hladnu, a cijeli recept s točnim mjerama pronađite ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.