Recept za najbržu pitu s jabukama koju ćete ikad napraviti

Foto: Shutterstock

OVAJ odličan kolač brzinom svjetlosti postat će vaša omiljena slastica, a ne zahtijeva nikakvo posebno kulinarsko znanje.

Vrijeme pripreme je oko 15 minuta, a peče se 45 minuta. Recept je jednostavan za pripremu i dovoljan za 10 porcija.

Sastojci

Za tijesto:

  • jaja
  • čvrsti jogurt
  • šećer
  • glatko brašno
  • ulje
  • prašak za pecivo
  • vanilin šećer
  • naribana korica limuna

Za nadjev:

  • jabuke
  • šećer
  • vanilin šećer
  • rum
  • griz
  • cimet
  • naribana korica limuna

Priprema

U jednoj posudi pomiješajte suhe sastojke za tijesto i prosijte ih. U drugoj posudi mikserom sjedinite mokre sastojke. Na kraju, suhe sastojke dodajte mokrima i kratko sve zajedno izmiksajte dok ne dobijete glatku smjesu.

Polovicu smjese izlijte u nauljen i pobrašnjen lim za pečenje dimenzija otprilike 30 x 40 cm. Pecite 10 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 stupnjeva.

Dok se prvi sloj peče, pripremite nadjev. Jabuke ogulite, naribajte pa dobro iscijedite višak soka. U posudu stavite naribane jabuke, obje vrste šećera, rum, griz, cimet i naribanu koricu limuna. Sve dobro promiješajte kako bi se sastojci sjedinili.

Po polupečenom tijestu ravnomjerno rasporedite pripremljeni nadjev od jabuka. Poravnajte ga pa prelijte ostatkom smjese za tijesto.

Vratite kolač u pećnicu i pecite još 35 minuta na 180 stupnjeva. Kad se malo ohladi, posipajte ga šećerom u prahu i poslužite.

Pogledajte originalni recept ovdje

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.