OVE SMO godine naveliko pisali o poskupljenju čokolade, zbog čega nam treba više novca za kupovinu sastojaka za kolače. Ako ipak želite uštedjeti prilikom pripreme božićnih kolača, napravite one u koje ne ide čokolada, a nekoliko takvih donosimo u nastavku.
Ovaj kuglof mekan je i sočan, a još je bolji drugi dan. Ako koristite domaća jaja, bit će žut kao na slici. Recept pronađite ovdje.
Vanilice su odlični blagdanski keksi koje možete pripremiti nekoliko dana unaprijed. U receptu se kriju samo stari i provjereni okusi naših baka, a pronađite ga ovdje.
Makovnjača i orahnjača godinama su omiljeni kolači čiji se recepti prenose iz generacije na generaciju. Najčešće se rade za blagdane, a ovdje je recept s kojim nećete pogriješiti.
Brz i jednostavan, a ukusan, ovaj starinski kolač sastoji se od dva biskvita s punjenjem od marmelade (u ovom slučaju je u pitanju mandarina, no možete koristiti marmeladu po želji). Recept je ovdje.
Babka je poljski slatki kruh od dizanog tijesta, a može se raditi s raznim nadjevima - od čokolade, maka, Nutelle... Ovdje je recept za babku s nadjevom od oraha i cimeta, koja je idealna za hladnije dane i blagdane.
Fine lisnate rolice s punjenjem od vanilije oduševit će baš svakoga i vrlo su jednostavne za pripremu, a recept pronađite ovdje.