bio&bio obilježava EU Organic Day: Održiva budućnost na vašem tanjuru

Foto: Stanislav Cvitković

Jedini lanac u Hrvatskoj koji nudi isključivo 100% organsku hranu, bio&bio, obilježava EU Organic Day kroz niz posebnih događanja i pogodnosti za svoje kupce.

Prehrana bez ugrožavanja vlastitog zdravlja

U današnje vrijeme, kada je sve veći fokus na očuvanju zdravlja i okoliša, izbor organske hrane postaje ključan. Organska hrana ne samo da štiti naše zdravlje već i pridonosi očuvanju prirodnih resursa. Za razliku od konvencionalne proizvodnje, u organskoj se proizvodnji ne koriste sintetički pesticidi, herbicidi ni GMO tehnologija, čime se smanjuje utjecaj na okoliš i stvara održiva poljoprivreda. Osim toga, hrana proizvedena organskim metodama bogatija je hranjivim tvarima i ima pozitivan učinak na bioraznolikost. S obzirom na to da su potrošači sve svjesniji tih prednosti, organska poljoprivreda postaje ključni faktor u stvaranju održive budućnosti.

Što je EU Organic Day?

EU Organic Day posvećen je promoviranju organske poljoprivrede koja čuva okoliš, potiče bioraznolikost i osigurava visokokvalitetne proizvode bez korištenja sintetičkih pesticida i umjetnih gnojiva. Povećanje ekološkog uzgoja uvelike pridonosi smanjenju upotrebe kemijskih gnojiva, pesticida i antimikrobnih sredstava te ima pozitivne učinke na našu klimu, okoliš, biološku raznolikost i dobrobit životinja. Iz tog je razloga Europska komisija definirala cilj od 25 % poljoprivrednog zemljišta u EU-u pod ekološkim uzgojem do 2030. godine.

Kao jedini lanac u Hrvatskoj koji nudi isključivo 100% organsku hranu, bio&bio se posebno ponosi svojom predanošću ekološkoj poljoprivredi. Svi proizvodi u ponudi pažljivo su birani, osiguravajući vrhunsku kvalitetu i ekološku održivost. U bio&bio trgovinama svaka je kupnja siguran izbor jer sva hrana ima certifikat ekološke proizvodnje, za što je potrebno proći striktnu kontrolu kvalitete. To je jedina garancija istinski prirodnog i kemijski netretiranog proizvoda, jer je u ekološkom proizvodnom procesu strogo je zabranjeno korištenje GM tehnologije, kemikalija, herbicida, pesticida kao i mineralnih gnojiva. 

David Pejić, dobitnik nagrade za najboljeg EU poljoprivrednika i CEO Biovege, dodao je: "Ekološka poljoprivreda nam svima daje jedinstvenu priliku. Kao poljoprivrednicima, omogućuje nam uzgoj hrane bez riskiranja kvalitete tla. Kao potrošačima, omogućuje nam prehranu bez ugrožavanja vlastitog zdravlja. Kao društvu, omogućuje nam razvoj bez ugrožavanja ekosustava."

Priče iza ploda – pogled u svijet organske proizvodnje

Ususret EU Organic Dayju, bio&bio kupci imaju jedinstvenu priliku zaviriti iza kulisa organske proizvodnje na Zrno eko imanju, najstarijem ekološkom imanju u Hrvatskoj. U serijalu "Priče iza ploda" predstavljene su priče o ljudima i proizvodima, koji se mogu pronaći na policama bio&bio trgovina. "Priče iza ploda" pogledajte ovdje ili prilikom idućeg posjeta svojoj omiljenoj bio&bio trgovini, jednostavnim skeniranjem QR koda kod proizvoda.

"Priču o blitvi" pričaju Maja i Marina koje se posvećeno brinu o svakoj sadnici blitve na Zrno eko imanju. Osiguravaju im da svaki list raste u skladu s prirodom. Ova organska blitva nije samo zdrava hrana – ona je rezultat predanosti, ekoloških načela i strasti prema očuvanju zdravlja i okoliša. Od organskog sjemena do svježeg, zelenog lista na vašem tanjuru, svaka blitva nosi priču o ljubavi prema zemlji i zdravlju koje dijelimo s vama. 

Na Zrno eko imanju, Tihomir svakodnevno brine o organskim paprikama, osiguravajući da svaka od njih bude uzgojena s ljubavlju i pažnjom prema prirodi. Ove paprike više su od hrane – one su rezultat predanog rada i ekoloških principa koji čuvaju zemlju i vaše zdravlje. Od organskog polja do vaše kuhinje, svaki plod nosi priču koju vrijedi podijeliti.

Organska hrana za sve

U petak, 20. rujna, kupci u bio&bio trgovinama i na webshopu moći će ostvariti poseban popust od 20% na cjelokupan asortiman, uz brojne druge aktivnosti i iznenađenja, poput degustacija organske hrane u trgovinama, gdje će kupci imati priliku iz prve ruke isprobati vrhunske proizvode. Također, kupci će moći sudjelovati u nagradnom natječaju na društvenim mrežama bio&bio i osvojiti vrijedne nagrade iz organskog asortimana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.