POVRTNI popečci jednostavni su, brzi za pripremu i prepuni okusa i nema tko ih ne voli. Idealni su za dane kada želite nešto lagano, hranjivo i sezonski. Bilo da imate tikvice koje vape za iskorištavanjem, glavicu kelja u hladnjaku ili brokulu koja se bliži isteku roka trajanja, popečci su savršen način da od ostataka stvorite obrok koji će svi obožavati.
Hrskavi izvana, mekani iznutra, mogu biti prilog, glavno jelo ili čak doručak uz malo kiselog vrhnja ili umaka od jogurta. U nastavku donosimo nekoliko recepata koji će vas potaknuti da na povrće počnete gledati kao na glavnu zvijezdu tanjura.
Ovi zdravi popečci od tikvica jednostavni su za pripremu, ukusni i gotovi za samo 20 minuta. Izvana su savršeno hrskavi, a iznutra mekani i sočni, a cijeli recept pronađite ovdje.
Zdravi popečci od kvinoje i kelja idealan su međuobrok, a možete ih poslužiti i kao prilog uz neko jelo od mesa. Cijeli recept za ove popečke pronađite ovdje.
Kukuruzna krupica je vrlo raznolika, a i cijenom pristupačna namirnica. Ovo je naš prijedlog kako od malo povrća i kukuruzne krupice napraviti ukusne, lagane i zdrave popečke. Recept je ovdje.
Brokula se može pripremati na različite načine, a ako nemate ideja kako, isprobajte ove jednostavne popečke koje možete poslužiti sa svojim omiljenim umakom. Cijeli recept je ovdje.
Ako niste ljubitelj cvjetače, nakon ovih ukusnih popečaka promijenit ćete mišljenje - toliko su ukusni. Servirajte ih uz umak po želji i uživajte, a recept pronađite ovdje.