Žena završila u bolnici nakon što je spavala s uključenom klimom

Foto: Shutterstock

Spavanje s uključenom klimom moglo bi uzrokovati upalu krajnika, tvrdi mlada Britanka koja je hospitalizirana u Turskoj. Liana Foster iz Londona otputovala je u Antaliju, u Turskoj, na obiteljski odmor početkom ovog mjeseca. No, samo dva dana kasnije, probudila se bolesna.

Nakon što je primijetila bijele točkice na krajnicima, uputila se u bolnicu gdje joj je dijagnosticiran teški tonzilitis, odnosno upala krajnika.

"Doktori su mi rekli da je moje stanje vjerojatno izazvano pljesnivim zrakom iz klima-uređaja u sobi. Osjećala sam se baš loše, nisam mogla ni jesti ni piti. Mislila sam da opet imam koronu", rekla je Foster.

@lianafoster Can we make a comeback from this one? #aircon #holiday ♬ just a girl - autumnaudios

Nakon što je tri dana primala injekcije dva puta dnevno, stanje joj se poboljšalo.

Krajnici su nakupine tkiva u stražnjem dijelu usta i čine dio prve linije obrane imunološkog sustava protiv bakterija i virusa koji ulaze kroz usta. Tonzilitis nije sam po sebi zarazan, ali infekcije koje ga uzrokuju, jesu. U većini slučajeva nestane sam od sebe ili uz kratku terapiju antibioticima, ali za ponavljajuće ili teške slučajeve savjetuje se operacija uklanjanja krajnika.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.