Zagrebačka glumica otkrila omiljeni ljetni recept koji će vas osvježiti

Foto: Instagram

GLUMICA Anita Matić Delić na društvenim je mrežama poznata kao prava zaljubljenica u kuhanje. Svojim se kulinarskim pothvatima nerijetko hvali, a za časopis Story je otkrila kako se nosi s kuhanjem tijekom vrućih ljetnih mjeseci, koje su joj najdraže ljetne namirnice i omiljeni ljetni recept.

“Ljeti se moja kulinarska mašta najviše razbukta zbog obilja namirnica i njihovih boja, a možda zato i što sam lavica po horoskopu pa je ovo moje godišnje doba. Moja ljetna prehrana je lagana i jednostavna i moje kuhanje ljeti traje najviše sat vremena. S obzirom na to da i moj suprug voli kuhati i odlično kuha, onda ja i ne kuham svaki dan, prepustim mu kuhinju vrlo rado. Ali veganski kolači, slastice i kruh su samo moji, tu me suprug ne može zamijeniti, iako radi odlične veganske palačinke. To mu priznajem”, otkrila je 43-godišnja Matić Delić.

Tijekom ljetnih mjeseci u njenoj kuhinji prevladavaju lagane žitarice i mahunarke poput kus kusa, kvinoje, basmati riže, rižinih rezanaca, tjestenine bez jaja, crvene i žute leće, slanutka, tofua i sejtana.

“Od povrća tu su mrkva, tikvice, luk, blitva, paprika, rajčica, krastavci, batat, koraba.... zapravo ono što nađem na Pelješcu gdje ljetujem. Od voća obožavam maline i borovnice od kojih redovito radim kolače, torte, sladolede i džemove kada sam u Zagrebu jer ih na Pelješcu teško nađem, pa se snalazim s breskvama, lubenicom i dinjom. Ljeti redovito pečem svoj kruh i obavezno nosim sa sobom na ljetovanje aparat s kojim radim zobeno i rižino mlijeko”, dodala je i otkrila da više voli slano nego slatko. 

Upravo zbog toga njen najdraži ljetni recept je osvježavajuća salata s tikvicama i jogurtom, za čiju će vam pripremu trebati jedna do dvije tikvice narezane na tanke ploške, 400 ml sojinog jogurta, jedan režanj protisnutog češnjaka, četvrt žličice mljevenog kumina, dvije žlice limunovog soka, prstohvat himalajske soli, pola šalice prženih badema i četvrt šalice svježe mente. 

Marinadu za tikvice pripremite od maslinovog ulja, limunovog soka, soli i papra.

Svježe tikvice marinirajte sat vremena. Nakon mariniranja pridružite im sve ostale sastojke, pomiješajte i stavite u hladnjak na sat vremena.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.