Važni znakovi koji mogu signalizirati da bolujete od opasnih bolesti

Foto: 123RF

U NEKIM slučajevima je bolje biti hipohondar i obratiti pažnju na sitnice koje vam vaše tijelo pokazuje jer često upravo to može pomoći da prepoznate opasne bolesti u ranoj fazi.

Ovo je popis manjih promjena u izgledu ili ponašanju koje bi mogle postati preteče tragične dijagnoze, prenosi BrightSide.

Ako je na fotografiji snimljenoj bljeskalicom samo jedno oko crveno

Crvene oči na fotografijama snimljenim bljeskalicom su vjerojatno noćna mora za one koji vole fotografirati noću. Ali to je samo treperenje krvnih žila u vašem oku.

Međutim, ako je samo jedno oko na fotografiji crveno, a drugo bijelo, to znači da nešto blokira žile, što možda govori o infekciji oka ili čak karcinomu.

Crna linija na noktu

Ova linija naziva se melanonihija i može biti znak ozbiljne bolesti u tijelu. 

Ali isto tako, crna linija može značiti da se događaju neke promjene u vašem tijelu koje ne moraju biti opasne po vaše zdravlje. Svakako je važno otići na pregled.

Nagla promjena u rukopisu

Ako se vaš rukopis naglo promijenio, to može biti znak Parkinsonove bolesti ili paralize, odnosno podrhtavanja ruku. Rukopis se naglo mijenja, postaje neujednačen, a moguće je da se neka slova izostavljaju.

Periodični bljeskovi svjetlosti

Ako vidite iznenadne bljeskove svjetlosti na mjestima i u trenucima gdje ne biste trebali, to može biti znak oštećenja mrežnice oka.

Ako se ti bljeskovi pojavljuju uz glavobolju ili vrtoglavicu, trebate odmah otići liječniku.

Stalna žeđ

Ako ste počeli osjećati stalnu žeđ i pijete puno više vode nego inače, to može biti simptom dijabetesa pa se strogo preporučuje da se ovaj tjelesni signal odmah uzmete u obzir.

Napuhnuti trbuh

Stalni stres, dehidracija ili prejedanje su znakovi nadutosti i u današnje vrijeme taj simptom sve češće zahvaća ljude. Ponekad je samo neugodan, a ponekad može značiti puno ozbiljniji zdravstveni problem nego što mislite, kao što su na primjer celijakija ili rak jajnika.

Ako uz nadutost primijetite promjenu u crijevima ili neobjašnjivo mršavljenje, odmah posjetite liječnika.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.