Tip se popeo na planinu noseći klavir na leđima

VELŠKI sportaš uspješno se popeo na planinu Garth u Walesu. To ne bi bilo ništa čudno da pritom nije na leđima nosio klavir težak 180 kilograma. Ljubitelj ekstremnih avantura i kondicijski trener Max Glover je ovaj glazbeni instrument nosio penjući se uz zahtjevan uspon, i to u dužini od 2 kilometra, a sve kako bi prikupio novac za dobrotvorne organizacije Royal Brompton i Harefield Hospital.

33-godišnjem bivšem marincu nisu nepoznati ovakvi izazovi. Između ostalog, 2019. godine je istrčao maraton s automobilom teškim 1.7 tona pričvršćenim na leđa. Završivši tako naporan test izdržljivosti, ove je godine odlučio poduzeti još jedan nekonvencionalan podvig. 

"Uvijek sam bio malo drugačiji, pretpostavljam", rekao je Glover za Runner's World UK.

"Nošenje klavira po planini nešto je što sam želio napraviti godinama", otkrio je.

Odlučan da slijedi svoj cilj i prikupi novac za bolnicu koja se brinula o zdravlju njegovog bliskog prijatelja, prošle godine je započeo program treninga snage. Strogi plan podrazumijevao je "čučnjeve, rumunjsko dizanje, farmers walks i druge slične složene vježbe". Kad je karantena ograničila pristup teretanama, Glover je preselio trening na svjež zrak.

"Samo sam nosio teške stvari u ruksaku i povećavao težinu te šetao brdima", ispričao je.

No, Glover se suočio s nizom prepreka tijekom ovog razdoblja treninga, uključujući ozljede i bolesti. Ipak, umjesto da ga demotiviraju, ove su ga nedaće samo dodatno potaknule da ostvari svoj cilj. 

"Mislim da je boravak u marincima bio temelj za snagu uma i odlučnost da se ovako nešto završi", kaže.

U pratnji male skupine ljudi koji su ga bodrili, na vrh je stigao za 3 sata i 45 minuta. Nakon što je skinuo neobičan uteg s leđa i popio zasluženu kavu, sportaš i njegov tim su uživali u prekrasnoj glazbenoj izvedbi jedne djevojčice, prenosi Men's Health.

"Bio je to jedan od onih čarobnih trenutaka", kaže Glover: "Koliko djece može reći da su svirali pravi klavir na vrhu planine?!"

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.