Stručnjakinja izračunala koliko vam kretanja treba za izgaranje uskrsnih slastica

Foto: Shutterstock

USKRSNO je vrijeme iza nas i mnogi se polagano vraćaju svojim dnevnim rutinama, a osobito odlukama donesenima još Nove godine – smršavjeti i hraniti se zdravo i uravnoteženo. S obzirom na to da su te odluke bile na pauzi za vrijeme najvećeg kršćanskog blagdana, potrebno je nešto volje i snage da se uspješno vratimo u normalan tok.

Obiteljski stolovi bili su prepuni slasne hrane, a većini su popustile kočnice i uživali smo u obilju, ali i unijeli prekomjerne količine kalorija.

Koliko treninga je potrebno za izgaranje uskrsnih čokoladnih slastica?

Veliko jaje s tri čokoladice skrivene unutra sadrži ogromnih 1780 kalorija, što je gotovo cijela preporučena dnevna količina za žene. Prema stručnjaku sa Sveučilišta Loughborough, ova poslastica zahtijeva ili pješačenje od 25 kilometara unutar šest sati ili tri sata trčanja.

Amanda Daley, profesorica bihevioralne medicine, analizirala je kaloričnost pojedinih uskrsnih poslastica i utvrdila koliko bi odrasla osoba morala vježbati da bi ih se riješila. Veliki čokoladni zec, primjerice, sadrži 1080 kalorija – što znači da je nakon toga potrebno hodati oko 3 sata i 40 minuta da biste to potrošili. Vrećica mini čokoladnih jaja zahtijevala bi trčanje od 40 minuta.

Profesorica Daley je rekla: "Vrijeme je blagdana i ljudi moraju uživati, osobito ako su se odrekli čokolade za korizmu, ali pojesti samo jedno uskrsno jaje mogla bi biti dobra ideja, to je više nego dovoljno tijekom praznika." Također savjetuje svakodnevne šetnje u blagdansko vrijeme.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.