Stručnjak ponudio trik s biljkom koja bi vam mogla pomoći da bolje spavate

Foto: Shutterstock

AKO imate problema sa spavanjem i osjećate kao da ste isprobali sve trikove, možda nije loše pokušati s još jednim. Držanje određene biljke u spavaćoj sobi ne samo da bi moglo pružiti malo smirenosti nego i pomoći da se dobro odmorite.

Stručnjak za biljke Richard Cheshire otkrio je: "Biljka valerijana izgledat će lijepo u vašoj spavaćoj sobi zahvaljujući svojim malim ružičastim i bijelim cvjetovima. Osim što imaju slatkast miris, biljke valerijane stoljećima se koriste za pomoć kod problema sa spavanjem, uključujući nesanicu. Dokazano je da udisanje mirisa korijena valerijane izaziva opuštanje i poboljšava kvalitetu sna."

Korištenje ljekovitog korijena valerijane datira još iz starogrčkog i rimskog doba

Iako nedostaju jaki klinički dokazi, ljudi koji su isprobali ovaj trik izvijestili su o prednostima u kvaliteti sna. Uobičajena teorija je da ekstrakt ove biljke potiče živčane stanice na oslobađanje kemikalije zvane gama-aminomaslačna kiselina (GABA), kako piše The New York Post.

Pisali smo o još jednoj biljci koja bi mogla pomoći u kvaliteti sna, a radi se o biljci zmiji. Ona noću oslobađa sav kisik, što je čini odličnom opcijom za spavaću sobu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.