Slatko - ljuta piletina

Foto: 123rf

SLATKO - LJUTA piletina izvor je proteina s daškom egzotike. 
 
Priprema je izrazito brza i jednostavna.
 
Predlažemo da se prilikom konzumacije jela koristite štapićima kako bi unos hrane bio usporen te kao takav izrazito poželjan kada je riječ o probavi. 
 
Sastojci:

  • 200 g pilećih prsa
     
  • 50 g poriluka 
     
  • 2 svježe crvene paprike
     
  • 2 češnja češnjaka 
     
  • 2 jušne žlice soja sosa
     
  • 1 čajna žlica mljevene ljute paprike
     
  • pola čajne žlice stevije u prahu
     
Priprema:

  1. Poriluk narežite na tanke kolutove, protisnite češnjak, a jednu papriku nasjeckajte na sitne kockice
     
  2. Dinstajte poriluk, češnjak i papriku na laganoj vatri 15 min uz povremeno dolijevanje malih količina vode 
     
  3. Prodinstane sastojke i pola dcl vode izmiksajte štapnim mikserom
     
  4. Pileća prsa narežite na kocke te pecite 10 min na tavi čije dno prethodno prekrijte s malo vode
     
  5. Na piletinu dodajte drugu svježu papriku narezanu na trakice i nastavite pečenje u trajanju od 5 min, nakon čega u tavu ulijte izmiksanu smjesu te dodajte preostale sastojke
     
  6.  Pojačajte vatru i jelo kuhajte 3 min uz neprestano miješanje
 
Piletina pripremljena na ovaj način može se servirati uz rižu, kuhani krumpir te povrće.
 
Riječ je o jelu koje je istovremeno slatko, ali i ljuto, stoga bi svježa salata trebala biti neizostavan element prilikom konzumacije. 

Dobar tek!
 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.