Signaliziraju probleme: Što prištići na licu otkrivaju o vašem zdravlju?

Foto: Shutterstock

AKO imate prištiće na licu, to bi mogao biti način na koji vam tijelo signalizira određene probleme, poput hormonalne neravnoteže ili problema s probavom. Naime, u Kini se više od 3000 godina koristi takozvano mapiranje lica. Vuče korijene iz naturopatije i akupunkturnih tretmana, a navodno može otkriti temeljne zdravstvene probleme.

Healthline je popisao što bi prištići na licu, ovisno o tome gdje se nalaze, mogli otkriti o našem zdravlju.

Čelo

Čelo je povezano s probavnim sustavom. Stanja poput sindroma iritabilnog crijeva mogu se očitovati prištićima na čelu ili borama. Također, prištići na čelu ukazuju na lošu prehranu, nedostatak sna i povećanu razinu stresa.

Sljepoočnice

Sljepoočnice predstavljaju bubrege i mjehur. Infekcije ili upale tih dijelova tijela mogu se očitovati u obliku akni. Osim toga, prištići na sljepoočnicama mogu se pojaviti ako uzimate lijekove koji ne odgovaraju vašem tijelu.

Obrve

Prostor između obrva ukazuje na probleme s jetrom ili lošu prehranu.

Ispod očiju

Ako imate podočnjake ili ste otečeni ispod očiju, možda ste pod stresom ili ne unosite dovoljno vode.

Nos

Problemi sa srcem navodno se mogu očitovati u obliku crvenila ili mitesera na nosu, a masni nos ili akne mogu biti znak problema s krvnim tlakom ili kolesterolom.

Obrazi

Obrazi se odnose na želudac, slezenu i dišni sustav. Prištići na ovom dijelu lica mogu biti povezani s alergijama ili problemima sa sinusima.

Usta

Usta simboliziraju želudac i debelo crijevo. Prištići u ovom području mogu biti znak čira na želucu.

Brada i čeljust

Brada i čeljust odgovaraju hormonskom i reproduktivnom sustavu. Prištići se ovdje mogu odnositi na menstrualni ciklus ili osjećaj stresa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.