Schwarzenegger tvrdi da je ovakav završetak treninga zaslužan za njegove bicepse

SVE popularnija disciplina bodybuildinga dovela je do pojavljivanja brojnih novih imena posljednjih godina, kod sportaša kojima se ostali dive zbog njihove nadljudske tjelesne građe, ali i zbog njihove predanosti i posvećenosti treniranju i pravilnoj prehrani.

Ipak, Arnold Schwarzenegger se i dalje smatra najvećim, poput diva među običnim smrtnicima.

Gledati Schwarzeneggera u najboljim godinama tijekom natjecanja značilo je gledati čovjeka s nevjerojatno snažnim mišićima, od kojih je svaki bio zategnut, izbočen i naizgled savršen. Bilo bi teško odabrati mišić po kojem je on bio najpoznatiji, ali ako bismo morali odabrati jedan, pretpostavljamo da bi bili njegovi bicepsi, piše Mens' Health.

Kako se ispostavilo, Schwarzenegger je također vrlo ponosan na svoje ruke. Prema njegovim riječima, postizanje takve definicije ruku uglavnom se svodilo na tehniku ​​treninga nazvanu "21s".

Prvih 7 ponavljanja fokusira se na dno pokreta vježbe biceps curls, zaustavljajući se kada je lakat savijen za 90 stupnjeva.

Drugih 7 ponavljanja fokusira se na vrh pokreta s nadlakticama koje nikada ne padaju ispod paralele s podom.

Trećih 7 ponavljanja kreće se kroz cijeli raspon pokreta.

Ovaj princip u osnovi pomaže maksimizirati vrijeme napetosti mišića, što je ključno za rast. Osim toga, dopušta vam da se koncentrirate na svaku fazu pokreta pojedinačno.

Da biste izgradili ruke u stilu Schwarzeneggera, primjenjujte vježbu "21s" dva puta tjedno da biste unijeli raznolikost u treninzima, ali i benefite koje takva vježba nosi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.