Ovo su razlozi zbog kojih biste možda trebali upisati tajlandski boks

Foto: 123RF

AKO ste u potrazi za treningom koji će imati odličan efekt na vaše tijelo, raspoloženje i samopouzdanje, onda biste se mogli okušati u borilačkim vještinama.

Jedan od sportova koji je postao dosta popularan je tajlandski boks. 

Ova borilačka vještina zahtijeva snagu, izdržljivost, koordinaciju i ravnotežu, čime se izgrađuje cijelo tijelo, a osim fizičkih promjena ova vještina pozitivno će utjecati na vaše psihičko zdravlje.

Evo nekoliko razloga zbog kojih biste trebali razmisliti o tajlandskom boksu.

Kako ovaj sport aktivira sve mišićne skupine, troši značajnu količinu energije pa je i potrošnja kalorija iznimno velika, što potiče mršavljenje.

Osim što potiče mršavljenje, istovremeno poboljšava kardiovaskularno zdravlje. Tajlandski boks je aerobna i anaerobna aktivnost što znači da postavlja velike zahtjeve na srce i pluća. S kontinuiranim treninzima vaše tijelo će se prilagoditi ovim zahtjevima i dovesti vas u dobru fizičku formu.

Tijekom treninga mišići nogu su stalno u pokretu, što zahtijeva izdržljivost, a samim time oblikuju se noge i stražnjica. Prije nego što naučite kako točno izvoditi pokrete, već ćete imati oblikovane mišiće. Ovo također vrijedi i za trbušne mišiće. Prilikom različitih rotacija (a to se događa prilikom svakog udarca) jačate trbušne mišiće i cijelu jezgru tijela, što dovodi do ojačanja cijelog trupa.

S obzirom na to da se u ovom sportu koristi cijelo tijelo, povećava se mobilnost kukova, što smanjuje rizik od ozljeda.  

Kao i većina sportova, tako i tajlandski boks smanjuje razinu stresa u tijelu. Većina ljudi tijekom dana u svome tijelu prikupi veliku količinu stresa, a ova borilačka vještina vam omogućava da se usredotočite samo na sebe i na svoje pokrete.

Najvažnija stvar na koju ne smijete zaboraviti je istezanje. Obavezno prije i poslije treninga istegnite mišiće kako biste ih opustili te kako ne bi došlo do ozljeda.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.