Ovakvo je buđenje bolje od šalice crne kave

Foto: Instagram

UMJESTO šalice kave koja će vas razbuditi i dati vam energiju za daljnje obveze, pokušajte započeti dan još učinkovitije i zdravije - vježbanjem. Nakon 10-minutnog treninga bit ćete svježi i spremni za rad, a trening koji smo za vas ovaj put odabrali svidjet će se svima jer nije težak. Vježbe su prvenstveno namijenjene dobrom jutarnjem razgibavanju te polaganom buđenju vašeg metabolizma i usnulih mišića.

Istraživanja pokazuju da osobe koje odrade jutarnji trening imaju puno kvalitetniji san od onih koji treniraju u večernjim satima, što je uzrokovano adrenalinom koji nam ne dozvoljava da zaspemo u uobičajeno vrijeme.

Zato nas taj jutarnji adrenalin može bolje i lakše razdrmati. Kako se njegova razina povećava, počinju se širiti krvne žile, ubrzavaju otkucaji srca i usmjerava više krvi u srce, pluća i mišiće.

Pomoću jutarnjeg treninga potrošit ćete nekoliko kalorija, ali i sakupiti dovoljno energije za cijeli dan, a postoji još jedan razlog za jutarnjim vježbanjem. To je endorfin koji se počinje oslobađati u većoj mjeri te tako pozitivno utječe na vaše raspoloženje.

U nastavku pogledajte primjer jutarnjeg treninga od samo pet vježbi. Namjestite se na pod, slijedite naputke i vježbajte uz trenericu Caroline Jordan, koja je ovaj video snimila baš za one koji ne znaju kojim će vježbama najlakše započeti dan.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.