Olimpijka progovorila o poremećaju prehrane s kojim se borila

21-GODIŠNJA olimpijska gimnastičarka Laurie Hernandez je otvoreno progovorila o svom putu do Olimpijskih igara u Tokiju i preprekama s kojima se suočavala. Osim što je život prilagodila gustom rasporedu treninga, suočila se i s ozljedama, a borila se i s poremećajem prehrane.

Sportašica sa zlatnom medaljom objasnila je da nije uvijek imala sjajan odnos s hranom: "Bilo je to stvarno dugo putovanje, s usponima i padovima, kako bih razumjela hranu i razumjela kako vidim hranu i kako moje tijelo prima hranu", rekla je za Us Weekly.

Za taj proces joj je bilo potrebno i puno strpljenja, a otkrila je i da danas napokon više ne broji kalorije iako je u prošlosti to redovno radila.

"Postalo je pomalo opsesivno i nezdravo, a sada ne brojim i ne pratim kalorije", rekla je. "Jedem nekako čisto jer također znam da je hrana gorivo i za ono što radim, a važno je i zdravo se hraniti."

Kako kaže, kada bi se fokusirala samo na kalorije, morala bi često ograničavati konzumaciju namirnica za kojima žudi, a to ne želi.

Laurie je također podijelila nekoliko savjeta koji su joj pomogli u oporavku od poremećaja prehrane, piše Women's Health.

"Svi će vam dati različite savjete o tome što biste trebali raditi, kako biste trebali jesti", objasnila je. "Svako je tijelo potpuno drugačije i potrebno je određeno vrijeme da zaista shvatite zbog čega se osjećate dobro. Mislim da je to najvažniji dio. Stoga budite strpljivi sa sobom."

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.