Odlične vježbe za velike, muževne ruke

Foto: Shutterstock

SVI MUŠKARCI žele imati mišičave i velike ruke. Oni koji kažu da su zadovoljni veličinom svojih ruku vjerojatno lažu. A i žene sve više počinju podjednako vježbati cijelo tijelo, pa tako žele imati zategnute i čvrste ruke.

Iako ruke sudjeluju u mnogim vježbama na razne načine, te postoji pregršt popularnih vježbi za ruke, novih vježbi i metoda vježbanja za ruke nikad nije dosta. Mnogi neće ostvariti željene rezultate i razviti ruke samo osnovnim vježbama, već s vremenom moraju isprobati razne vježbe i načine kako bi otkrili što će ih najbolje stimulirati na rast.

Triceps


Kako bi bolje aktivirali triceps isprobajte triceps ekstenziju na kosoj klupi. To što se vježba izvodi na kosoj klupi znači dodatnih 10% stimulacije u odnosu na izvođenje vježbe na ravnoj klupi ili stojeći.

Isto tako, isprobajte uski bench press koji se izvodi samo u drugoj polovici pokreta gdje najviše opterećenja preuzima upravo triceps.


Biceps


Kod vježbi za biceps isprobajte "hammer" hvat i zadržavanje bicepsa u kontrakciji. Kao primjerice kod ove vježbe:

Ono što kod bicepsa često radi jest puno rada- a to ćete osigurati opadajućim serijama u kojima smanjujete opterećenje i nastavljate s ponavljanjima iste vježbe bez pauze.


 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.