Foto: Instagram
Najbolja hrana koja ublažava simptome migrene
Za migrenu je poznato kako nastupa, među ostalim, prilikom nedostatka magnezija u organizmu te bi sve osobe koje pate od migrena, barem u vrijeme napada, trebale konzumirati više ovakvih prirodnih namirnica bogatih magnezijem. No, dokazano je da migrenu može potaknuti, ili pojačati, i nedostatak natrija. Zato se sve više piše o čistoj, kristalnoj, himalajskoj soli koja slovi kao najzdravija sol na svijetu jer je najbogatija važnim elektrolitima, koji u organizmu osoba koje pate od migrena, očito nedostaju.
Poznato je da je zdravom ljudskom organizmu potrebno svih 118 poznatih elemenata, a himalajska sol sadrži ih čak 84 te ima visok postotak natrija.
Pokušajte nabaviti kristale visokokvalitetne himalajske soli te je stavite u limunadu i pomalo pijuckajte kroz cijeli dan.
Ta sol dokazano ublažava bol, jača imunitet, povećava razinu energije te pomaže boljoj ravnoteži serotonina u krvotoku, a taj hormon također ima važnu ulogu kod migrena. On ubrzava motoričke funkcije, regulira krvotok u mozgu, utječe na regulaciju tjelesne temperature te ima analgetičko djelovanje.