Kralj Charles doručkuje hranu koju princ William ne podnosi

Foto: EPA

KRALJEVSKI život je prilično užurban, do te mjere da članovi ponekad nemaju vremena za ručak. Kralj Charles poznat je po neobičnim prehrambenim navikama. Njegova omiljena hrana osigurava mu energiju, ali ne sviđa se baš svima.

Prema kraljevskoj biografkinji Tini Brown, princ William ne podnosi doručak svog oca. Kako je napisala u knjizi The Palace Papers, princ od Walesa goste često upozorava da se klone dijela stola na kojem se nalazi hrana koju njegov otac bira na početku dana.

"Tijekom doručka u Highgroveu, Stephen Fry je proučavao švedski stol. Princ William mu je rekao: ‘Ne idite blizu stola s ptičjom hranom, to je samo za mog oca’", napisala je Brown.

Naime, kralj Charles obožava sjemenke lana. One potiču probavu jer su bogate proteinima, vlaknima i omega-3 masnim kiselinama.

Osim sjemenki lana, kralj voli i domaći kruh od raženog brašna i psilijuma. Također, konzumira svježe voće i sokove od cijeđenog voća, koji mu osiguravaju vitamine, minerale i vlakna.

Kralj Charles ne jede ručak jer je to vrijeme u danu kada je zauzet dužnostima. Navečer pojede konkretan obrok, većinom od namirnica biljnog porijekla. Meso i ribu godinama ne jede dva dana u tjednu, dok si jedan dan u tjednu ograničava unos mliječnih proizvoda.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.