Konačno pojašnjeno zašto muškarci nemaju kost u penisu

Foto: Instagram/WeHeartIt

JE LI vas ikada zanimalo zašto penis nema kost, pogotovo ako znate, a to je točno, da ih životinje imaju, a imali su ih nekada i ljudi.

Je li kost od penisa samo još jedna u nizu evolucijskih prilagodbi živih bića i zašto je vrijeme uopće dovelo do te velike promjene.

Kost u penisu, čini se, nestala je iz muškog roda i to zbog jednog navodno logičnog objašnjena - zbog monogamije. Barem tako tvrde znanstvenici s University College London koji su proučavali ovaj fenomen te ljude usporedili sa životinjama, jer su upravo na temelju usporedbe s raznovrsnim životinjskim svijetom došli do ovog otkrića.



A on glasi: Muškarci su svoju kost izgubili s vremenom, jer su počeli masovno brinuti i živjeti prema tradiciji monogamije. S jednom partnericom oni se više nisu trebali truditi zadovoljavati je toliko puno da žena ne bi pronašla drugog, boljeg partnera. 

Drugim riječima - znanstvenici su došli do otkrića kako je ta kost, u stručnim krugovima poznata kao bakulum (lat. Baculum) puno važnija, a samim time je i duža kod promiskuitetnijih vrsta. I to dokazuju brojne životinjske vrste - od onih koje ostaju vjerne svom partneru doživotno do onih koji se pare kad god i s kim god.

>>>Zašto muškarce tako jako boli udarac u jaja?<<<


Jer oni koji mlate sve po redu moraju imati neku sigurnost da će moći odraditi posao, odnosno penetrirati onoliko puta koliko će biti potrebno da od svoje ženke otjeraju potencijalnu konkurenciju.



Zato ta kost nije vezana uz korijen penisa, već njegov vrh - na dijelu koji je toliko potreban da bi imali korist i muškarci i žene.

Zato i životinje s kraćom kosti mogu to raditi kraće od onih s velikom kosti.

A iako današnji muškarci definitivno nisu monogamni cijeli svoj život, većinu života ipak su (većina njih) vjerni svojim partnericama, pa tako možemo očekivati da će se muškarci još generacijama rađati bez svoje penisne kosti koju su izgubili upravo zato što se nisu trebali "seksati kao životinje".

A čisto ako vas zanima tko u životinjskom svijetu po ovoj teoriji može najduže - to su navodno morževi. S kosti koja je duga oko 60 centimetara definitivno spadaju u najbolje ljubavnike životinjskog svijeta.

 


I nemojte sada biti ljubomorni na njih. Iako, kako tvrde sa Svečulišta u Stanfordu, gubitak kosti kod današnjih muškaraca donio je još nešto - navodno je muški penis današnjih muškaraca baš zbog nedostatka ove kosti nešto manje osjetljiv, pa samim time mogu dulje izdržati bez ejakulacije. I dulje zadovoljavati svoju ženku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.