Koliko kalorija "troši" jedan običan Zumba trening?

Foto: 123rf

AKO još uvijek niste odlučili čime se baviti (krajnje je vrijeme!!!), ali redovno trčite i vozite bicikl iako neke velike rezultate od toga baš i ne vidite - da možda razmislite o Zumbi? 

Naime, Zumba je jedan od onih vrsta aktivnosti za koju vam baš nitko neće reći ništa negativno. Samo pozitiva - što zbog toga što se ljudi na Zumbi toliko zabavljaju, a što zbog toga što ona daje odlične rezultate. I to zato što vam, dok se vi zabavljate, pokreće doslovno svaki mišić na vašem tijelu i tako pomože puno bržem sagorijevanju kalorija. Posebno u odnosu na trčanje u kojem, realno, radi tek manja skupina mišića jer su vaši pokreti pritom prilično monotoni. Još pogotovo ako trčite ravno, bez krivina, nagiba, mijenjanja intenziteta. 

No vratimo se Zumbi, tjelovježbi koja će istovremeno raditi na vašim mišićima, ali i vašem raspoloženju. Zumba je doslovno "zarazna", a pogledajte koliko ćete na samo jednom satu Zumbe doista sagorjeti kalorija. 

>>>Zumbom je skinula čak 104 kilograma!<<<

Ako Zumbu zamislite kao sat intenzivnog plesa - bez prestanka, s uključenim cijelom tijelom, što ona i jest - stručnjaci su izračunali da će žena prosječne težine od 68 kilograma u tom periodu sagorjeti oko 600 kalorija. Žene koje teže oko 58 kilograma sagorjet će oko 520 kalorija, a one čija vaga pokazuje oko 77 kilograma sagorjet će pak nevjerojatnih 620 kalorija. A sve to od jednog običnog treninga, nekog normalnog intenziteta. A što bi tek bilo da date baš sve od sebe? 

 

Zumba je i tu fenomenalna jer svaki sat možete onoliko koliko osjetite da možete, dok se zabavljate! I zato uvijek postoji dovoljno prostora da broj sagorenih kalorija vrtoglavo još naraste - ako ćete poteze raditi bolje, noge dizati više, ruke uključivati snažnije, a stavove spuštati što niže. To znači da si doslovno svaki polaznik može prilagoditi vježbu svojim mogućnosti i tako pomicati svoje granice.

Praktički ispada da što se više zabavljate više ćete kalorija i sagorjeti. Nije li to savršena pozivnica da se okušate? 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.