Kako drastično srezati kalorije iz omiljenog sendviča

Foto: WeHeartIt

AKO mislite da su sendviči jako nezdrava hrana, cijeli ste život u zabludi.

Zato što sendvič uopće ne mora sadržavati nezdrave namirnice, jer bez njih sigurno neće izgubiti na formi, savršenom okusu, jednostavnosti pripreme i uopće viziji uživanja u sendvičima. 

Kad ste u škripcu s vremenom ili planirate ponijeti obrok sa sobom, slobodno napravite sendvič te uz ova 3 trika nikad više nećete doživjeti "štetu" od previše praznih kalorija. 

1. Sendvič s mesom ili bez njega 

Zašto bi sendvič morao biti napravljen od mesnih prerađevina kad se komotno možete poslužiti zdravim, hranjivim, čistim mesom. Piletina je najbolji, ali definitivno ne i jedini izvor.

Kombinirajte ribu, od tune i lososa do srdela i inćuna, a jednako hranjiv sendvič možete dobiti i od kombinacije tvrdog sira s proteinima bogatim namirnicama poput humusa. Njega zapravo uopće niti ne trebate raditi, jer će savršenom sendviču odgovarati i dobra doza lagano zgnječenog graha ili slanutka, a sendviču dati skroz novu dimenziju okusa.  

Važno je samo izbaciti masti i prazne kalorije. 

2. Inzistirajte na dobrim ugljikohidratima 

Prerađeni, jednostavni ugljikohidrati koje nalazimo u većini pekarskih proizvoda baziraju se na skrivenim šećerima koji nam daju kratkotrajnu sitost, a ostavljaju žudnju, relativno brzo nakon što ste se najeli. 

Zato uvijek birajte kruh i peciva s dobrim ugljikohidratima i nikada se više nećete morati bojati suvišnih kalorija iz kruha. 

3. Nikad više tvornički namazi 

Mnogima u sendviču nedostaje sočnosti, pogotovo ako koristite kruh od cjelovitih žitarica koji nije onako mekan i podatan kao bijelo pecivo, no zato nemojte štetiti sebi majonezom ili putrom. Kad je o sendvičima riječ, te dodatne masnoće sigurno vas neće nahraniti pa ako sendviču želite dodati sočnost i masnoće, pokušajte s avokadom. Njegova kremasta tekstura i visoka nutritivna vrijednost, pružit će vam toliko toga da na sendvič više nikada nećete gledati kao junk food. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz zdravu hranu, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: zdrava hrana.
 
Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.