Jedna sprava će vam pomoći ako želite zategnuti svoje tijelo

Foto: 123RF

TRX je multifunkcionalna sprava za vježbanje vrlo jednostavne strukture za koju su već svi sigurno čuli, no za one koji ne znaju, riječ je o dva remena s hvataljkama koji služe kao držači i pomoću kojih možete izvoditi niz vježbi za cijelo tijelo.

Posebnost vježbanja s TRX suspenzijama jest i u aktivaciji mišića koje konvencionalnim vježbanjem na običnim spravama nije moguće pokrenuti. Istovremeno se utječe na razvoj motoričkih sposobnosti, poboljšava se ravnoteža, koordinacija, snaga, ali i izdržljivost i kondicija. 

TRX trening uključuje velike mišićne grupe, potiče veliku kalorijsku potrošnju te oblikuje muskulaturu i reducira masno tkivo.

Ova je sprava inače napravljena za potrebe američke vojske, a svrha joj je bilo snažno podizanje funkcionalnih i motoričkih sposobnosti. Zbog svoje učinkovitosti i širokog spektra mogućnosti rekvizit je kasnije prepoznat u svim sportskim granama pa ga danas koriste i vrhunski sportaši, ali i početnici i rekreativci. Čak se često koristi i u rehabilitaciji nakon ozljeda. 

Jednom kad naučite pravilno koristiti ovu spravu, bezbroj je mogućnosti raznih treninga te se možete prepustiti mašti i smišljati vlastite kombinacije. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.