Istraživanje otkrilo neočekivan razlog zbog kojeg većina žena masturbira

Foto: Pexels

PREMA novoj studiji škotskih znanstvenika, masturbiranje je za žene mehanizam suočavanja sa stresom i njegova oslobađanja.

Tim znanstvenika ispitao je 370 žena u dobi od 18 do 56 godina o tome koliko često masturbiraju i koji su razlozi za to. U prosjeku, žene su masturbirale devet puta mjesečno, a češće su to činile one koje su bile psihički uznemirene, anksiozne ili pod stresom.

Drugim riječima, razlog masturbacije nije bio žudnja za seksom. Dvanaest posto žena reklo je da masturbiraju kako bi ublažile stres. Glavni razlog, među 64 posto žena, bio je promicanje smirenosti i opuštanja. Dio žena kaže da masturbiraju jer im to izaziva osjećaj radosti. Malo je onih koje su masturbirale kako bi lakše zaspale ili ublažile fizičku bol.

"Prema rezultatima naše studije, žene masturbiraju kako bi izazvale pozitivne emocije i opustile se kada su pod stresom", istaknuli su znanstvenici.

"Za mene je to i ventil za oslobađanje od stresa. Primjećujem da češće masturbiram tijekom ispitnih rokova, na primjer", napisala je jedna sudionica.

Druga je rekla: "Masturbacija mi odvlači pažnju i oslobađa me stresa."

Prethodna istraživanja pokazala su da ta aktivnost može pomoći u ublažavanju stresa jer potiče oslobađanje dopamina u mozgu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.