I žene su "impotente" - ovo je pet različitih oblika ženske impotencije

Foto: 123rf

MISLITE li da je impotencija samo muški problem? Daleko od toga jer impotencija čini se podjednako napada i muškarce i žene, a navodno čak polovica odrasle populacije pati od nje. Ili barem nekog oblika. Impotencije ili frigidnosti.

Da žene nisu izuzete prepoznat će nažalost mnoge koje će se naći u jednom od ovih pet različitih vidova impotencije i manjka seksualne volje i užitka.

Od najgorih prema najblažima to su:

Dispaurenija - teži oblik frigidnosti kada žena ne samo da ne osjeća nikakav užitak pa ni orgazam, tu se najčešće javlja i velika odbojnost prema seksualnom činu i partneru,a sam seksualan odnos boli i vrlo je neugodan.

Vaginizam
- to je zapravo više psihički strah od bolnog odnosa uslijed kojeg se mišići vagine do te mjere stišću da je odnos doslovno nemoguć.

Anafrodizajaza - poremećaj u kojem žena ne osjeća nikakvu potrebu ni za partnerom niti za odnosom, a uslijed odnosa ne osjeća nikakvo zadovoljstvo i užitak

Anhedonija
- kada žena osjeća želju za odnosom, ali izostaje zadovoljstvo i orgazam.

Anorgazmija - ovo je najblaže stanje koje može trajati cijeli život, kada žena osjeća želju za seksom,u njemu uživa, ali nikada ne doživi orgazam.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.