Foto: 123rf
FITNESS muffini podrazumijevaju kombinaciju namirnica koje su kvalitetni izvori ugljikohidrata i vlakana. 
Jeste li ikada razmišljali o mogućnosti da vam muffini budu prilog uz proteinski dio obroka? 
 
 
Morate se složiti kako i sama pomisao na konzumaciju ugljikohidrata u obliku slanih muffina stvara zazubice. 
 
Sastojci:
 
150 g kukuruzne krupice
 
40 g peršinova korijena
 
40 g mrkve
 
3 bjelanjka
 
pola vrećice praška za pecivo
 
1/3 čajne žlice krupne morske soli
Priprema:
 
    - 1. Prema uputstvu koje se nalazi na pakiranju skuhajte kukuruznu krupicu
 
- 2. Peršinov korijen i mrkvu kuhajte dok u potpunosti ne omekšaju, a potom ih s 1/2 dcl vode štapnim mikserom izmiksajte u glatku smjesu
 
- 3. Sve sastojke koje recept uključuje, osim krupne morske soli, ručnim mikserom izmiksajte u kompaktnu smjesu
 
- 4. Smjesu rasporedite u kalupe za muffine te je potom posipajte s krupnom morskom soli
 
- 5. Pećnicu zagrijte na 180 °C i pecite muffine u trajanju od 25 min
 
Dobar tek!