Donosimo recept za najukusniji slanutak koji ćete ikada probati

Foto: Instagram 

SLANUTAK morate voljeti jer je silno zdrav, prepun je proteina, on je glavna zvijezda najzdravijeg namaza na svijetu, a ujedno se okusom toliko dobro slaže sa svim da ga možete jesti čak i slatkog. 

A ako ga ne volite, pokušajte ga zavoljeti, za što će vam ovaj recept sigurno dobro doći jer je toliko drugačiji od drugih.  

Inače smo slanutak navikli jesti u slanim jelima, pa je ova slatkasta varijanta doista pravo iznenađenje. 

Slanutak je bogat proteinima, vitaminima i mineralima, željezom i kalcijem, djeluje kao diuretik i poboljšava rad slezene, a najbolje je što je izuzetno zasitan pa će ova grickalica od slanutka biti pun pogodak za zdrav i zasitan međuobrok. 

Što vam treba: 

1 limenka slanutka 

1 žlica maslinovog ulja 

1 žlica meda 

mljeveni cimet 

Priprema: 

Dobro isperite slanutak, a zatim ga prosušite na papirnatom ručniku. 

Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva, a prosušeni slanutak stavite na papir za pečenje, potom na lim te ih pecite oko 45 minuta, dok ne postanu hrskavi. 

Potom ih prebacite nakratko u zdjelu, začinite žlicom maslinovog ulja, dodajte žlicu meda i posipajte cimetom, u količini koju želite, a zatim ih takve ponovno vratite na papir i pecite još 10-ak minuta. Dok ne postanu hrskavo-karamelizirani.   

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz slanutak, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: slanutak. 

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.