Doktor objasnio što se točno događa kad muškarca udarite u međunožje

Foto: Shutterstock

UDARAC u međunožje jedna je od najbolnijih stvari koje se mogu dogoditi muškarcu, a mnogo je rasprava o tome može li se bol koju uzrokuje udarac u testise usporediti s porođajnom boli. Neovisno o tome, postoji važan razlog zbog kojeg nikad ne biste trebali udariti nekoga u međunožje. 

Dr. Anthony Youn nedavno je podijelio kratki video britanskog kolege, dr. Karana Raja, u kojem je ovaj dao detaljno pojašnjenje koliko rizičan udarac u testise može biti za zdravlje. Ispostavilo se da ova vrsta ozljede može brzo postati ozbiljan medicinski problem, a ako se ne liječi može dovesti i do gubitka testisa. 

"Iznenadna snažna trauma testisa može rezultirati njihovom torzijom, uvrnućem", objašnjava dr. Raj. 

"To uzrokuje prekid opskrbom krvlju u tom području. Osoba ima šest sati da se stanje vrati na staro. Nakon toga, ako se stanje ne liječi, dolazi do ishemije i na kraju nekroze, što je smrt tkiva."

Dr. Raj nastavlja: "Pogođeni testis tada postaje crn. Nekrotično tkivo može se inficirati, a lokalizirana infekcija može se proširiti na prepone i zdjelicu, pa čak i u krvotok, uzrokujući sepsu. A ako se sepsa hitno ne liječi, može biti smrtonosna."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.