Cardi B koristi sok od luka za rast kose, stručnjak otkrio ima li to smisla

Foto: Shutterstock

SLAVNA reperica Cardi B na svom Instagram profilu otkrila je trik za koji jamči da potiče rast kose, a uključuje vodu od prokuhanog luka. Naime, kaže da je ovu metodu počela koristiti prije šest godina, kad je započela svoj put "zdravog rasta kose", ali tvrdi da je u nekom trenutku prestala to prakticirati iz lijenosti.

New York Post je potom zatražio stručno mišljenje, a dobio ga je od Arrana Sherwooda, trihološkog stručnjaka. On je rekao da bi luk, na temelju nekih temeljnih svojstava, mogao pomoći u njegovanju i promicanju zdravog vlasišta i kose. Osim toga, luk je bogat sumporom, koji je neophodan za regeneraciju folikula dlake, dodao je Sherwood.

"Također ima antibakterijska svojstva koja štite vlasište od infekcija, omogućujući nesmetan rast kose", rekao je. "Luk je izvrstan izvor flavonoidnih antioksidansa koji pogoduju cirkulaciji tako što potiču proširivanje vena i arterija", kaže on.

Enzim katalaza, koji sadrži luk, pomaže riješiti se vodikovog peroksida, što može zaštititi stanice kose od oštećenja uslijed oksidacije.

Postoji mogućnost da djeluje, ali...

Potrebna su dodatna istraživanja kako bi se dokazalo da je voda u kojoj se kuhao luk zapravo korisna za kosu

"Svi dokazi o stvarnoj primjeni i naknadnoj učinkovitosti su anegdotični", rekao je. Iako postoji realna mogućnost da ovo zbilja djeluje, placebo efekt se ne može isključiti", kaže Sherwood.

Protuupalna i antimikrobna svojstva luka mogu pomoći u rastu kose ili poboljšati njezin izgled, navodi i Healthline. Njihovi stručnjaci su također rekli da sok od luka može imati višestruke prednosti kada je riječ o kosi, uključujući rast kose, hidraciju, smirivanje svrbeža vlasišta, smanjenje prhuti, pa čak i liječenje alopecije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.