Body positivity ikona pokazala ožiljke od trljanja bedara

Foto: Instagram

TRLJANJE bedara događa se gotovo svima. Iako to treba prihvatiti kao nešto normalno, ponekad može uzrokovati crvenilo i peckanje.

O ovom problemu koji muči mnoge žene progovorila je instruktorica joge i ikona body positivity pokreta Jessamyn Stanley, objavivši fotografiju kojom je pokazala što je posljedica trljanja bedra o bedro.

“Da, imam trajne ožiljke s unutrašnje strane bedara od trljanja. To znači biti debeo”, napisala je uz fotografiju na kojoj odmara pred televizorom u donjem rublju.

Ovakvi ožiljci rezultat su iritacije kože do koje dolazi kada se jedna noga trlja o drugu, a mogu se dogoditi i tijekom tjelovježbe kada nosite usku odjeću.

“Postoje brojni načini kako ovaj neugodan osjećaj možete prevenirati. Prvi je da tijekom tjelovježbe nosite hlačice od elastina koje će stvoriti barijeru između bedara”, savjetuje dermatologica Debra Jaliman.

Drugo rješenje je baby puder. 

“Stavite malo pudera na unutrašnju stranu hlača, to će jednako djelovati”, dodaje dr. Jaliman.

Ako je šteta već učinjena i imate crvenilo od trljanja bedara, morat ćete posegnuti za nečim što će zacijeliti kožu.

“Pokušajte s aloe verom koja umiruje iritaciju i liječi ožiljke. Možete nanijeti i mješavinu ulja manuke i meda koja ima antibakterijska svojstva. Treća opcija je pasta kurkume koja će djelovati kao antiseptik”, kaže dr. Jaliman.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.