Arnold Schwarzenegger otkrio ključ fit izgleda u 72. godini

Foto: Instagram

JEDAN od najpoznatijih svjetskih bodybuildera svih vremena sigurno je Arnold Schwarzenegger. Iako je danas daleko od Mr. Olympije, navršio je 72 godine i za svoju dob izgleda nevjerojatno fit. Čak i u vrijeme karantene ne prođe dan da ne odradi trening i upravo to smatra ključem uspjeha.

“Dio moje rutine je ustajanje u 5 sati ujutro. Napravim si kavu, nahranim životinje, pročitam novine, provjerim e-mailove. Bicikl mi je pričvršćen za auto, odvezem se do grada, sjednem na bicikl do teretane gdje sam otprilike 45 minuta do sat vremena. Jedan dan radim ruke, drugi prsa i leđa, pa noge i trbuh. I tako stalno. To je moja rutina”, ispričao je za časopis Men’s Health.

Schwarzenegger smatra da su dobre navike vrlo važne, a osim jutarnjih, ima i večernje.

“Prije večere radim kardiovaskularne vježbe u svojoj kućnoj teretani. Pola sata trčim po traci ili nešto slično. Poanta je sagorjeti kalorije pa se ne moram brinuti da ću se udebljati kad pojedem svoju minimalnu večeru. Znate, s godinama se kilogrami brže nakupljaju, metabolizam usporava, morate biti jako pažljivi”, dodaje. 

Smatra da vježbe koje radi nisu zahtjevne i ne iziskuju skupocjene rekvizite pa su dostupne svima.

“Počnite s malim promjenama. Recite si da ćete ustati ranije i trudite se tako nastaviti. S vremenom će to postati navika. Radnje koje radimo automatizmom pomoći će nam da ostvarimo ciljeve”, zaključio je snagator.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.