8 činjenica koje sigurno niste znali o SoulCyclingu

Foto: Instagram

SOUL Cycling nije klasičan fitness program, to je program koju budi sva čula i doslovno je jedini fitness program tijekom kojeg se možete znojiti opušteni, zatvorenih očiju. Doduše, toga u Hrvatskoj još nema, no jednoga dana, možda i bude. 

No, jesti li znali da je to pomalo tipičan "ženski" sport, odnosno, jeste li znali da 86 posto voditelja Soul Cycling programa čine žene? I da su upravo žene osnovale taj danas ultra popularan brend?

A to se dogodilo tako slučajno.... 

Ono što je svima manje više poznato jest to da je prvi Soul Cycling program osnovan u New Yorku te da je i on i danas ostao usko vezan uz taj grad. Od tud i žuta boja i uopće feeling mondenog pedaliranja kao savršen bijeg iz svakodnevne "životne džungle". Tako su ga nekako još 2006. godine zamislite dvije žene i to tijekom njihovog prvog susretna, na ručku, gdje su već nekoliko minuta nakon upoznavanja počele graditi svoje Soul planove. 

1. Njegove osnivačice su Elizabeth Cutler i Julie Rice, žene koje u tom trenutku nisam imale baš nikakve veze s Fitnessom. Elizabeth je bila agentica za nekretnine, a Julie "lovac na talente". 

2. Upoznale su na spoju na slijepo, a već prije početka ručka bacile su se na planiranje prvog Soul Cycle studia, i od tada je priča krenula uzlaznom putanjom. 

3. Elizabeth se u tom trenutku bavila jogom i silno mučila skidanjem kilograma nakon trudnoće zbog čega je sve više razmišljala o bavljenju nekom kardio rutinu, a Julie je trčala i planirala te također intenzivno razmišljala o prelasku u neku fitness grupu gdje će trenirati s ljudima sličnog razmišljanja i životnih stavova. Iz njihove vizije nastao je brend koji svojim polaznicima nudi vibru sličnu jogi, ali puno intenzivniju, aktivniju i zabavniju. 

4. Kako su većina polaznica kojima i više nego odgovara takav pristup rekreaciji - žene, takav je odnos vidljiv i u vodstvu kompanije - čak 86 posto vodećih ljudi su žene. 

5. Žuta je njihova boja - jer je žuta vesela i razigrana te potiče ljude na pozitivno razmišljanje i pozitivne osjećaje. Njome su htjeli dati dodatnu notu kompletnom izgledu njihove dvorane pa je žuta i ostala njihova glavna boja. Boja radosti, veselja i ispunjene duše. 

 

 

6. Soul Cycle se i danas promovira kao jedina vrsta vježbe u kojoj doslovno cijeli trening možete odraditi zatvorenih očiju, u svojevrsnoj meditaciji, dok se znojite i zabavljate. Zapravo, to se često i savjetuje polaznicima - da se ulaskom u dvoranu pokušaju što više isključiti iz vanjskoj svijeta i užurbane svakodnevice. 

7. Zato njihovi satovi (45 minuta), odnosno susreti njihovih korporativnih čelnica i čelnika redovno počinje meditacijom kao pripremom za trening. 

8. I ne samo to - svaka njihova dvorana ima i svoj ametist - veliki kristal koji upija lošu energiju, odnosno, koji pomaže bolje pročistiti prostor. Zapravo, prema njihovim standardnim planovima studio se pročišćava svako jutro, prije dolaska prvih "vozača", a ritual često uključuje i svojevrsno krštenje prostora - s vodom iz prirodnih izvora i kristalom čija je uloga dodatno pročistiti prostor. 

Zvuči baš kao trening s dušom. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.