5 žena podijelilo svoja iskustva s menstrualnom čašicom

Foto: Instagram

IAKO nisu novina u svijetu, Hrvatice još uvijek prilično nabiru nosom na sam spomen menstrualne čašice.

Kako je ljeto, temperature se penju do neizdrživosti, a uložak samo dodatno pregrijava "stvar", zanimalo nas je je li ovo dobar tajming da se ponovno sjetimo menstrualne čašice.

Srećom, o svojim iskustvima već su pisale one koje su je probale pa ako vas zanima, pročitajte što one misle. Prije nego što obrazložite svoj stav o nečemu što u životu niste držale u rukama ni probale.

Inače, ideja o menstrualnoj čašici koja je zapravo zdraviji pandan tamponima jer ne upija krv, nego je samo prikuplja, nastala je još davne 1937. godine.

Ako još slučajno niste čuli, riječ je o silikonskoj čašici koja se umetne u vaginu te ona prikuplja krv, a ovisno o jačini krvarenja, mijenja se u rasponu od nekoliko sati pa čak i do 10-12 sati. Odnosno, kako tko želi.

Čašica se može koristiti godinama ako se dobro čuva, a potrebno ju je doslovno samo dobro isprati.

Problem koji se ženama odmah javlja u mislima na sam spomen čašice tiče se higijene, pa vam umjesto stručnih činjenica donosimo iskustva žena koje su je probale.

Realno, izvaditi i staviti tampon, također baš nije lako, a da se malo ne uprljate, zar ne?

Možda će vas onda njihova mišljenja razuvjeriti
da je to užasno, prljavo, fuj i nezdravo.

1. Čašica je skroz promijenila moj pogled na mjesečnicu

"Koristim je već nekoliko godina i za nju definitivno mogu reći da je to investicija koja mi se itekako isplatila". 

2. Nikada više tamponi!

"Nevjerojatno koliko sam s njom postala slobodnija i bezbrižnija. Sada mogu putovati, vježbati, trčati, raditi, družiti se, a da uopće ne mislim hoće li mi gdje procuriti i kada je moram promijeniti, kao što sam prije strahovala s tamponima". 

3. Meni je to grozno.

Nisu svi oduševljeni pa i to morate znati.

"Meni je sama pomisao da iz sebe izvadim menstrualnu krv, da je gledam u toj količini i perem golim rukama... koma. Jednostavno, to nisam mogla podnositi pa sam se vratila ulošcima, ali sam je svakako sačuvala za putovanja, kampiranja i ljetovanja. Toliko ću je moći podnijeti". 

4. Žao mi je što je nisam otkrila ranije

"No, dobro, sad kad smo se 'upoznale', znam da ću je koristiti dok god imam menstruaciju. Osim toga, zauzima mi manje mjesta od paketa uložaka i kutije tampona". 


5. Moj život ne staje u doba mjesečnice
.

S obzirom na to da na tržištu postoje čašice namijenjene veganima, od tada je i koristim, a kako obično nemam obilna krvarenja, često je nosim 12 sati pa kao da je i nemam. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.